"Cupola ninsa"

de daniastefania in Torturi, 26 Mar 2015 | 4566 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • Un praf de sare

Pentru crema:

  • 250 gr branza de vaci dulce
  • 130 gr zahar
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • Coaja si sucul de la 2 lamai
  • 1 plic gelatina

Pentru bezea:

  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Cupola ninsa":

Pentru inceput vom face blatul. Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi galbenusurile, le incorporam usor amestecand de jos in sus. Adaugam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce s-a incorporat bine turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 gr C 10 minute. Lasam blatul sa se raceasca si pregatim crema. Punem gelatina la inmuiat in putina apa rece. Punem intr-un vas 100 gr zahar, coaja si sucul de lamaie. Punem vasul pe foc pentru 2-3 minute. Oul si galbenusurile se bat bine cu furculita. Luam vasul de pe foc si adaugam ouale. Amestecam bine si apoi punem din nou vasul pe foc 3 minute. Luam vasul de de foc adaugam gelatina si amestecam bine sa se dizolve. Trecem crema prin sita, pentru a indeparta coaja de lamaie. Lasam crema putin la racit. Branza se blenduieste bine cu restul de zahar si apoi se adauga cremei racite. 

Luam un bol si il captusim cu folie transparenta. Blatul il taiem bucatele si imbracam peretii si fundul vasului cu blat. Adaugam crema. Peste crema punem din nou bucati de blat. Dam bolul la frigider vreo 4 ore. Dupa ce s-a intarit crema rasturnam desertul pe un platou si il ungem cu bezea, facuta din cele 2 albusuri cu zahar. 

Cu o lampa speciala ( sau cu aprinzatorul de la aragaz ) rumenim bezeaua putin din loc in loc.

Un desert delicios si racoritor!

 

 

 

 

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra ""Cupola ninsa"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

daniastefania 1

26.03.2015, 21:47

Multumesc! E foarte usor de facut, iar gustul nici nu va pot spune! Trebuie sa incercati!

iri_iri 1

26.03.2015, 23:22

mirela0911 1

27.03.2015, 14:56

Cred ca e tare buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10850 puncte

Rux

Rux 9

10120 puncte

mirela0911

5400 puncte

Constelatialeu

4600 puncte

diaconta

4210 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciulama de pui cu mamaliga
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!