Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

de Oana in Torturi, 24 Iul 2017 | 8028 vizualizari

 

Un tort perfect pentru zilele toride de vara. Mie imi place crema usoara cu iaurt si multe fructe. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 36 piscoturi de sampanie
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr zmeura
  • 200 gr afine
  • 400 gr branza de vaci ( 25% grasime)
  • 400 gr iaurt (10% grasime)
  • 500 ml frisca lichida
  • 90 gr zahar brun
  • 4 lingurite esenta de vanilie
  • 10 gr gelatina
  • 8 gr jeleu (Tort Gelle)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere):

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin.


Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Iau craticioara de pe foc si rastorn gelatina. Amestec usor pana se topeste si se incorporeaza in piureul de fructe. Si il las la racit pana pregatesc crema.



Mai intai bat smantana pentru frisca pana se intareste. Separat, branza de vaci si iaurtul le mixez cu zaharul pudra si vanilia. Apoi adaug piureul de fructe rece si incorporez usor frisca batuta. Amestec cu o spatula de jos in sus, usor.


Asez piscoturile in forma de tort cu pereti detasabili. Le pun la baza si pe margini. Nu este nevoie sa le insiropam pentru ca se vor inmuia de la crema.


Rastorn crema si il pun la frigider o ora, apoi il decorez.


Pentru décor, pun deasupra afine, si apoi jeleul transparent preparat dupa intructiunile de pe plic.



Las tortul la frigider pentru inca 2-3 ore, sa se intareasca bine crema.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

27.07.2017, 06:27

mie imi place totul: si tortul, si rochita si florile de pe masa

kytz 1

27.07.2017, 12:46

Proaspăt și delicios!

Ina 1

13.08.2017, 17:00

super desert

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

5594 puncte

katty

4926 puncte

Bya Ralu

4803 puncte

mirela0911

4743 puncte

simona72

4027 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Strudel cu dovleac
  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

  • 31

    S

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere caramelizate si frisca