Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)

de Oana in Torturi, 24 Iul 2017 | 2144 vizualizari

 

Un tort perfect pentru zilele toride de vara. Mie imi place crema usoara cu iaurt si multe fructe. 
Reteta video pas cu pas o gasesti mai sus. 

 

INGREDIENTE

  • 36 piscoturi de sampanie
  • 400 gr capsuni
  • 400 gr zmeura
  • 200 gr afine
  • 400 gr branza de vaci ( 25% grasime)
  • 400 gr iaurt (10% grasime)
  • 500 ml frisca lichida
  • 90 gr zahar brun
  • 4 lingurite esenta de vanilie
  • 10 gr gelatina
  • 8 gr jeleu (Tort Gelle)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere):

Mai intai hidratez gelatina cu cateva linguri de apa rece si o las sa se umfle putin.


Capsunile si zmeura le mixez cu blenderul impreuna cu zaharul pana obtin un piure fin. Il pun pe foc mic pana ajunge la punctul de fierbere si se topeste zaharul. Iau craticioara de pe foc si rastorn gelatina. Amestec usor pana se topeste si se incorporeaza in piureul de fructe. Si il las la racit pana pregatesc crema.



Mai intai bat smantana pentru frisca pana se intareste. Separat, branza de vaci si iaurtul le mixez cu zaharul pudra si vanilia. Apoi adaug piureul de fructe rece si incorporez usor frisca batuta. Amestec cu o spatula de jos in sus, usor.


Asez piscoturile in forma de tort cu pereti detasabili. Le pun la baza si pe margini. Nu este nevoie sa le insiropam pentru ca se vor inmuia de la crema.


Rastorn crema si il pun la frigider o ora, apoi il decorez.


Pentru décor, pun deasupra afine, si apoi jeleul transparent preparat dupa intructiunile de pe plic.



Las tortul la frigider pentru inca 2-3 ore, sa se intareasca bine crema.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu iaurt si fructe de padure (fara coacere)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

Valclaudia 1

27.07.2017, 06:27

mie imi place totul: si tortul, si rochita si florile de pe masa

kytz 1

27.07.2017, 12:46

Proaspăt și delicios!

Ina 1

13.08.2017, 17:00

super desert

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gem de zmeura

ieri la 20:22

Rosii  deshidratate la borcan, cu ulei de masline si busuioc

ieri la 19:39

Gulas vienez

ieri la 15:32

Gem de caise, piersici, zmeura si menta

ieri la 13:22

RETETA RECOMANDATA
Tort inimos cu frisca si ciocolata