Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate

de Teo in Torturi, 14 Mar 2014 | 2606 vizualizari

 

Nu puteam sa primesc urarile de "La multi ani!" fara un tort de ciocolata! :)

 

INGREDIENTE

Blat

  • 12 oua
  • 24 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 20 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare

Sirop

  • 200 g zahar caramelizat
  • 400 ml apa
  • esenta de rom

Crema

  • 400 g ciocolata de menaj
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g margarina
  • 250 g nuci caramelizate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate:

Blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem bezeaua cu zaharul; frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu albusurile. Adaugam faina, cacaua bine cernute, romul, amestecam bine si turnam compozitia in tava de 22/30 cm.


Coacem 35 de minute. Dupa racire se taie blatul in 2 pe orizontala si insiropam bine.


Crema. Topim pe baie de aburi ciocolata cu margarina si frisca, dupa ce s-a racit un pic amestecam cu crema mascarpone si cu nucile caramelizate si sfaramate. Asezam jumatate de crema intre cele doua foi, apoi imbracam si tortul cu restul de crema. Daca cumva se intareste ciocolata o mai punem putin pe baie de aburi.


Ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.03.2014, 10:29

Mmm delicios si asta cu ciocolata

MotanLaOale 1

15.03.2014, 10:48

bun bun

Teo 1

16.03.2014, 20:51

Va multumesc fetelor,cred ca a gustat toata lumea,nu?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci si crema de visine