Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate

de Teo in Torturi, 14 Mar 2014 | 3142 vizualizari

 

Nu puteam sa primesc urarile de "La multi ani!" fara un tort de ciocolata! :)

 

INGREDIENTE

Blat

  • 12 oua
  • 24 linguri zahar
  • 12 linguri ulei
  • 20 linguri de faina
  • 4 linguri cacao
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare

Sirop

  • 200 g zahar caramelizat
  • 400 ml apa
  • esenta de rom

Crema

  • 400 g ciocolata de menaj
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 200 ml frisca
  • 250 g mascarpone
  • 100 g margarina
  • 250 g nuci caramelizate
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate:

Blatul. Separam albusurile de galbenusuri, batem bezeaua cu zaharul; frecam galbenusurile cu uleiul si amestecam cu albusurile. Adaugam faina, cacaua bine cernute, romul, amestecam bine si turnam compozitia in tava de 22/30 cm.


Coacem 35 de minute. Dupa racire se taie blatul in 2 pe orizontala si insiropam bine.


Crema. Topim pe baie de aburi ciocolata cu margarina si frisca, dupa ce s-a racit un pic amestecam cu crema mascarpone si cu nucile caramelizate si sfaramate. Asezam jumatate de crema intre cele doua foi, apoi imbracam si tortul cu restul de crema. Daca cumva se intareste ciocolata o mai punem putin pe baie de aburi.


Ornam cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de cicolata si nuci caramelizate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

15.03.2014, 10:29

Mmm delicios si asta cu ciocolata

MotanLaOale 1

15.03.2014, 10:48

bun bun

Teo 1

16.03.2014, 20:51

Va multumesc fetelor,cred ca a gustat toata lumea,nu?

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuci si crema de visine