Tort cu ciocolata

de Andrews in Torturi, 5 Mar 2015 | 3043 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatiti special si cu mult drag pentru sotul meu cu ocazia zile de nastere.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua;
  • 12 linguri de zahar;
  • 1/2 esenta de rom ;
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 2 plic zahar pudra
  • 12 linguri de faina;
  • CREMA
  • 400 gr unt la temperatura camerei
  • 5 linguri frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 linguri de cacao
  • visine
  • SIROP
  • cafea neindulcita
  • decor pasta de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat:

Pentru inceput am luat ouale si le-am batut spuma intru-un castron, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat uleiul si esenta de rom si am continuat cu mixarea timp de 2 minute, am adaugat faina si cacaua si am amestecat cu o paleta de silicon . Dupa ce s-a incorporat faina si cacaua am turnat toata compozitia intr-o tava si am pus-o in cuptor si am tinut blatul la cuptor pana am facut testul cu scobitoarea

Cat se face blatul la cuptor mixez untul spuma si adaug zaharul si amestec in continuare pana nu se mai simte zaharul. Apoi adaug frisca lichida si mixam in continuare, apoi adaugam cacaua  dar pe ea o amestecam intai cu o paleta si apoi o mixam timp de 5 minute .

Cat am facut crema hop s-a facut blatul si l-am scos din cuptor si asa am ajuns la sirop si eu m-am gandit ca ar fi mult mai delicios daca a-si insiropa blatul cu cafea neindulcita si am avut dreptate, tortul a fost un deliciu 

Cu toate acestea gata am trecut la montarea tortului

Am taiat blatul in trei parti egale, le-am insiropat cu cafea si am pus crema de ciocolata. Am adaugat si visinele intre blaturi. Dupa ce am terminat de asamblat toate blaturile l-am imbracat in crema de ciocolata ramasa si apoi l-am pus la frigider pana a doua zi.

Dimineata am pregatit pasta de zahar apoi am imbracat tortul cu pasta si cu bucatile ce mi-au ramas am facut gulerul, maneca, buzunarul si o alta bucata am colorat-o cu albastru pentru a face cravata.

Asa am procedat si am reusit sa fac acest minunat tort.

Fiecare poate orna in ce fel vrea, eu am vrut camasa 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema ganache si capsuni