Tort cu ciocolata

de Andrews in Torturi, 5 Mar 2015 | 3071 vizualizari

 

Acest tort l-am pregatiti special si cu mult drag pentru sotul meu cu ocazia zile de nastere.

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 10 oua;
  • 12 linguri de zahar;
  • 1/2 esenta de rom ;
  • 5 linguri de ulei
  • 3 linguri de cacao
  • 2 plic zahar pudra
  • 12 linguri de faina;
  • CREMA
  • 400 gr unt la temperatura camerei
  • 5 linguri frisca
  • 150 gr zahar pudra
  • 4 linguri de cacao
  • visine
  • SIROP
  • cafea neindulcita
  • decor pasta de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat:

Pentru inceput am luat ouale si le-am batut spuma intru-un castron, apoi am adaugat zaharul si am mixat pana s-a topit zaharul. Am adaugat uleiul si esenta de rom si am continuat cu mixarea timp de 2 minute, am adaugat faina si cacaua si am amestecat cu o paleta de silicon . Dupa ce s-a incorporat faina si cacaua am turnat toata compozitia intr-o tava si am pus-o in cuptor si am tinut blatul la cuptor pana am facut testul cu scobitoarea

Cat se face blatul la cuptor mixez untul spuma si adaug zaharul si amestec in continuare pana nu se mai simte zaharul. Apoi adaug frisca lichida si mixam in continuare, apoi adaugam cacaua  dar pe ea o amestecam intai cu o paleta si apoi o mixam timp de 5 minute .

Cat am facut crema hop s-a facut blatul si l-am scos din cuptor si asa am ajuns la sirop si eu m-am gandit ca ar fi mult mai delicios daca a-si insiropa blatul cu cafea neindulcita si am avut dreptate, tortul a fost un deliciu 

Cu toate acestea gata am trecut la montarea tortului

Am taiat blatul in trei parti egale, le-am insiropat cu cafea si am pus crema de ciocolata. Am adaugat si visinele intre blaturi. Dupa ce am terminat de asamblat toate blaturile l-am imbracat in crema de ciocolata ramasa si apoi l-am pus la frigider pana a doua zi.

Dimineata am pregatit pasta de zahar apoi am imbracat tortul cu pasta si cu bucatile ce mi-au ramas am facut gulerul, maneca, buzunarul si o alta bucata am colorat-o cu albastru pentru a face cravata.

Asa am procedat si am reusit sa fac acest minunat tort.

Fiecare poate orna in ce fel vrea, eu am vrut camasa 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tort de post, cu ciocolata