Desert tort cu nuca

de violeta30 in Torturi, 7 Ian 2019 | 535 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat

  • 6 oua
  • 1 cana de zahar
  • 1 cana de faina
  • 1 plic de praf de copt
  • lamaie razuita
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri de lapte
  • 200 gr nuca macinata
  • esenta de vanilie

Crema

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 ciocolata cu lapte Milka
  • 150 gr nuca
  • 200 ml frisca lichida
  • vanilie
  • 10 gr gelatina

Decor

  • bucatele de ciocolata
  • nuca
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu nuca:

Blatul


Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca cu zaharul, laptele, uleiul, lamaia razuita, un praf de sare si vanilia. Cand zaharul este topit se adauga faina si praful de copt, apoi se adauga albusurile cu grija si dupa, nuca.


Crema


Ouale, zaharul si ciocolata rupta bucati se pun pe baie de abur si se lasa pana se face ca o crema si ciocolata e topita, apoi batem crema rezultata pana isi dubleaza volumul. Lasam crema 30 minute la frigider.


Dupa ce se raceste adaugam frisca si batem pana se intareste. Adaugam si gelatina hidratata si amestecam bine. Lasam la rece pana incepem asamblarea.


Asamblarea


Taiem blatul in 3.


Intr-o forma cu inel, detasabila, vom aseza prima foaie, fiecare foaie o vom unge cu crema pana terminam ingredientele, iar deasupra vom unge tot cu crema, peste care vom presara nuca si ciocolata bucati.


Se lasa pana a doua zi la frigider.


Pofta buna !

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Gherca Daniela 1

08.01.2019, 10:53

gustos!

Rocsi 1

08.01.2019, 18:32

Imi place foarte mult, mai ales ca are nuca!

dantes 1

11.01.2019, 11:23

Delicios!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort parfait