Tort cub de lapte acoperit cu pastă marshmallow pentru moţ

de anomisana in Torturi, 22 Ian 2012 | 4787 vizualizari

 

De Crăciun, i-am făcut prietenei mele prăjitura cub de lapte, după reţeta Laurei Sava. Soţului ei i-a plăcut aşa de mult, încât m-a întrebat dacă tortul pentru petrecerea de moţ a fiicei lor nu poate fi făcut din această prăjitură. Cum orice prăjitură poate fi făcută tort şi orice tort poate fi făcut prăjitură, am executat dorinţa lui, corectând evident greşelile făcute la prima execuţie. Am acoperit tortul cu pastă de zahăr după reţeta doamnei Viorica, iar figurinele sunt din pastă mashmallow.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete de foi pandişpan de cacao
  • 1 litru lapte
  • 4 linguri zahăr 
  • 100 gr amidon
  • 150 gr zahăr pudră
  • 100 gr ciocolată albă
  • zahăr vanilat
  • 250 gr unt
  • 200 gr ciocolată neagră
  • 150 gr unt
  • 4-5 linguri lapte
  • pastă de zahăr
  • pastă marshmallow
  • creioane decorative dr. Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cub de lapte acoperit cu pastă marshmallow pentru moţ:

Pentru cremă am păstrat 150 ml lapte iar pe restul l-am pus la fiert cu ciocolata albă, mărunţită. Între timp am amestecat cele 4 linguri de zahăr cu amidon şi laptele păstrat, iar când laptele a dat în fiert, am turnat amestecul cu amidon şi am amestecat continuu, până s-a îngroşat ca o smântână, apoi am adăugat zahărul vanilat. Într-un alt vas, am bătut spumă untul cu zahăr pudră. După ce s-a răcit crema de lapte, am adăugat crema de unt şi am omogenizat.


Până s-a răcit crema, am decupat blaturile de pandişpan cu o formă rotundă, că doar vroiam un tort rotund.


Am făcut glazură din 200 gr ciocolată amară, 150 gr unt şi 4 linguri de lapte.


Am montat tortul punând alternativ o foaie de blat, cremă, apoi glazură, repetând în număr de 6 foi, ultimul strat fiind o foaie de blat. Evident că nu m-am putut abţine şi deşi ştiam că nu o să se vadă glazura de pe cremă, am făcut modele cu aceasta. Am lăsat tortul acoperit cu folie alimentară în frigider până a doua zi.


Am avut pastele făcute cu 2 zile înainte iar în dimineaţa petrecerii am făcut modelajele şi am acoperit tortul cu pastă de zahăr cu cacao. Figurinele de pastă le-am decorat cu creioane de zahăr de la dr Oetker,


 

TIPS-URI

1

atât zahăr atât pudră cât şi tos, puteţi pune în funcţie de cât de dulce vreţi să fie crema

2

când decorez un tort, am atâtea idei şi atătea emoţii încât pregătesc de obicei mai multe variante

3

figurinele de pastă le-am decorat cu creioane de zahăr de la dr Oetker, în lipsă de coloranţi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cub de lapte acoperit cu pastă marshmallow pentru moţ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

mihaelar63 1

25.01.2012, 15:26

Felicitari !!!
Esti priceputa , indemanatica , creativa si .... esti de-a noastra

Gina_Cristina 1

25.01.2012, 18:43

minunat

horia 1

03.02.2012, 13:16

superbe imagini!sunt sigur ca a fost extraordinar de bun...felicitari !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu 3 feluri de crema.