Tort cu crema de ciocolata si menta

de ela in Torturi, 23 Dec 2014 | 6401 vizualizari

 

in 17decembrie a fost ziua nepotului meu care a implinit 17ani....si cum lui ii place foarte mult ciocolata cu menta,m-am gandit la un tort cu ciocolata si menta....un ganache de ciocolata a fost ca ce trebuia...a iesit un tort dulcee...dulceee )))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 plic praf d copt
  • 1 lingura esenta de menta
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • CREMA 1:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • colorant verde (optional)
  • CREMA 2:
  • 160 gr ciocolata menta cu lamaie de la HEIDI sau ce gasiti
  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de menta
  • CREMA 3:
  • 100 g ciocolata menaj neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta menta
  • zeama de compot pentru insiropat blatul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si menta:

Cu cateva ore inainte pregatim cremele pntru ca trebuie sa stea la rece.

Toat cremele se prepara la fel:frisca lichida o punem la fiert pana da in clocot prima data,o luam d pe foc si o turnam peste ciocolata rasa si esenta de menta si amestecam energic si repede pana se topeste ciocolata si crema se ingroasa.Dam la frigider cateva ore(chiar de pe o zi pe alta),apoi o scoatem si amstecam enrgic cu  lingura de lemn(nu cu mixerul).L crema 3 cu care ornam tortul,adaugam la sfarsit frisca batuta si amestecam usor.

Pentru blat,batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura,apoi galbenusurile,esenta ,faina amestecata cu cacao si praful de copt si cernuta.Tapetam o forma de tort de 28cm cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se coace blatul.Lasam sa se racasca apoi taiem in 3.

Asamblam tortul:o foaie de blat insiropata cu compot,crema d ciocolata1,a doua foaie de blat insiropata,crema 2,blat insiropat si apoi ornam dupa gust cu crema3.

TIPS-URI

1

la una din cremele ganache am pus frisca lichida si nu smantana pentru frisca si s-a facut beton, a trebuit sa mai pun frisca batuta sa o subtiez,deci nu folositi frisca lichida ci smantana pentru frisca

2

crema ganache trebuie facuta cu cateva ore inainte si tinuta la rece

3

tortul poate fi facut si cu ciocolata fara menta

4

in crema2 am pus colorant alimentar dar nu este obligatoriu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Masquerade Coffee