Tort cu crema de ciocolata si menta

de ela in Torturi, 23 Dec 2014 | 3212 vizualizari

 

in 17decembrie a fost ziua nepotului meu care a implinit 17ani....si cum lui ii place foarte mult ciocolata cu menta,m-am gandit la un tort cu ciocolata si menta....un ganache de ciocolata a fost ca ce trebuia...a iesit un tort dulcee...dulceee )))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 plic praf d copt
  • 1 lingura esenta de menta
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • CREMA 1:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • colorant verde (optional)
  • CREMA 2:
  • 160 gr ciocolata menta cu lamaie de la HEIDI sau ce gasiti
  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de menta
  • CREMA 3:
  • 100 g ciocolata menaj neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta menta
  • zeama de compot pentru insiropat blatul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si menta:

Cu cateva ore inainte pregatim cremele pntru ca trebuie sa stea la rece.

Toat cremele se prepara la fel:frisca lichida o punem la fiert pana da in clocot prima data,o luam d pe foc si o turnam peste ciocolata rasa si esenta de menta si amestecam energic si repede pana se topeste ciocolata si crema se ingroasa.Dam la frigider cateva ore(chiar de pe o zi pe alta),apoi o scoatem si amstecam enrgic cu  lingura de lemn(nu cu mixerul).L crema 3 cu care ornam tortul,adaugam la sfarsit frisca batuta si amestecam usor.

Pentru blat,batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura,apoi galbenusurile,esenta ,faina amestecata cu cacao si praful de copt si cernuta.Tapetam o forma de tort de 28cm cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se coace blatul.Lasam sa se racasca apoi taiem in 3.

Asamblam tortul:o foaie de blat insiropata cu compot,crema d ciocolata1,a doua foaie de blat insiropata,crema 2,blat insiropat si apoi ornam dupa gust cu crema3.

 

TIPS-URI

1

la una din cremele ganache am pus frisca lichida si nu smantana pentru frisca si s-a facut beton, a trebuit sa mai pun frisca batuta sa o subtiez,deci nu folositi frisca lichida ci smantana pentru frisca

2

crema ganache trebuie facuta cu cateva ore inainte si tinuta la rece

3

tortul poate fi facut si cu ciocolata fara menta

4

in crema2 am pus colorant alimentar dar nu este obligatoriu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

ela 1

26.12.2014, 13:16

Panacris 1

28.12.2014, 13:26

dantes 1

11.02.2015, 08:33

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!