Tort cu crema de ciocolata si menta

de ela in Torturi, 23 Dec 2014 | 3469 vizualizari

 

in 17decembrie a fost ziua nepotului meu care a implinit 17ani....si cum lui ii place foarte mult ciocolata cu menta,m-am gandit la un tort cu ciocolata si menta....un ganache de ciocolata a fost ca ce trebuia...a iesit un tort dulcee...dulceee )))

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 10 oua
  • 10 linguri zahar
  • 10 linguri faina
  • 1 plic praf d copt
  • 1 lingura esenta de menta
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
  • CREMA 1:
  • 250 gr ciocolata alba
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • colorant verde (optional)
  • CREMA 2:
  • 160 gr ciocolata menta cu lamaie de la HEIDI sau ce gasiti
  • 100 gr ciocolata neagra de menaj
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingurita esenta de menta
  • CREMA 3:
  • 100 g ciocolata menaj neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 300 ml frisca lichida
  • 1 lingurita esenta menta
  • zeama de compot pentru insiropat blatul
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de ciocolata si menta:

Cu cateva ore inainte pregatim cremele pntru ca trebuie sa stea la rece.


Toat cremele se prepara la fel:frisca lichida o punem la fiert pana da in clocot prima data,o luam d pe foc si o turnam peste ciocolata rasa si esenta de menta si amestecam energic si repede pana se topeste ciocolata si crema se ingroasa.Dam la frigider cateva ore(chiar de pe o zi pe alta),apoi o scoatem si amstecam enrgic cu lingura de lemn(nu cu mixerul).L crema 3 cu care ornam tortul,adaugam la sfarsit frisca batuta si amestecam usor.


Pentru blat,batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si batem bine dupa fiecare lingura,apoi galbenusurile,esenta ,faina amestecata cu cacao si praful de copt si cernuta.Tapetam o forma de tort de 28cm cu hartie de copt si turnam compozitia.Dam la cuptorul preincalzit,la foc mediu,pana se coace blatul.Lasam sa se racasca apoi taiem in 3.


Asamblam tortul:o foaie de blat insiropata cu compot,crema d ciocolata1,a doua foaie de blat insiropata,crema 2,blat insiropat si apoi ornam dupa gust cu crema3.

 

TIPS-URI

1

la una din cremele ganache am pus frisca lichida si nu smantana pentru frisca si s-a facut beton, a trebuit sa mai pun frisca batuta sa o subtiez,deci nu folositi frisca lichida ci smantana pentru frisca

2

crema ganache trebuie facuta cu cateva ore inainte si tinuta la rece

3

tortul poate fi facut si cu ciocolata fara menta

4

in crema2 am pus colorant alimentar dar nu este obligatoriu

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de ciocolata si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

ela 1

26.12.2014, 13:16

Panacris 1

28.12.2014, 13:26

dantes 1

11.02.2015, 08:33

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de ciocolata si frisca