Tort TREI CIOCOLATE

de ela in Torturi, 18 Noi 2015 | 9758 vizualizari

 

Am tot vazut tortul asta si m-am gandit ca ar trebui incercat.Am studiat piata si am ajuns la varianta aceasta.Am ales reteta de creme a Jamilei doar ca am dat putina aroma cremelor.Ar fi trebuit insiropat blatul dar eu am uitat.Folositi smantana pentru frisca neindulcita(eu am folosit LA DORNA SMANTANA PENTRU FRISCA) pentru ca ciocolatele sunt destul de dulci ele singure.Esenta de cafea si lichiorul de oua nu sunt neaparat necesare daca nu aveti.Ciocolata sa fie cat mai de calitate.La crema de ciocolata alba folosim mai multa gelatina.Pregatirea se intinde pe o mai multa bucata de timp pentru ca trebuie lasate cremele sa se intareasca pe rand.Tortul il lasam peste noapte la frigider inainte sa il taiem.Ornam dupa preferinte.Eu l-am imbracat in dantela de ciocolata dar este aspectuos si fara.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri ulei
  • 15gr cacao
  • 1/4lingurita praf de copt
  • 50gr faina
  • 1praf de sare
  •  CREMA CIOCOLATA AMARUIE:
  • 3OOgr cicolata cu cat mai mult la suta cacao
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 8gr gelatina alimentara
  • 40gr unt
  • CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE:
  • 3oogr ciocolata cu lapte
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 1lingura esenta de cafea(sau de rom)
  • 40gr unt
  • 8gr gelatina alimentara
  • 50ml apa
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 40gr unt
  • 50ml apa
  • 12gr gelatina alimentara
  • 50ml lichior de oua
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort TREI CIOCOLATE:

Pregatim blatul:galbenusurile le frecam cu uleiul.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si mai mixam putin.Faina,cacaoa si praful de copt le trecem print-o sita si le adaugam treptat la oua,.amestecand usor.Tapetam fundul unei forme(de 21cm cu hartie(ar fi trebuit o forma mai mare)in care punem aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 15minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.
Pregatim crema de ciocolata neagra: gelatina o punem la inmuiat cu apa.Rupem ciocolata bucati si impreuna cu untul cubulete punem pe un vas cu aburi la topit,amestecand mereu,pana se topeste.Luam de pe foc si adaugam gelatina si amestecam bine.Lasam sa se raceasca si intre timp batem frisca,dar nu mult,sa nu se striceDaca ciocolata topita s-a racit bine,punem frisca treptat in ea si amestecam usor.Punem crema de ciocolata amaruie peste blatul insiropat dupa gust(blatul il avem in forma cu margini detasabile pe care o tapetam pe margini cu folie alimentara(daca avem o forma de silicon,e mai simplu,nu avem nevoir de folie)si nivelam.Dam la congelator cam 20minute,timp in care pregatim crema de ciocolata cu lapte,la fel ca si cea cu ciocolata amaruie,numai ca aici adaugam si esenta de cafea cand topim ciocolata..Punem peste ciocolata amaruie si mai dam la congelator inca 20minute.Pregatim si crema de ciocolata alba,la care adaugam lichiorul de oua la ciocolata topita.Punem peste crema de ciocolata cu lapte si dam la rece cateva ore,pana se intareste(nu la congelator)Ornam dupa gust.

TIPS-URI

1

 Blatul il insiropam cu ce vrem,dupa gust,zeama de la un compot de visine e foarta buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort TREI CIOCOLATE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

miki_a 1

19.11.2015, 11:41

Deosebit!!!

mihaelar63 1

19.11.2015, 16:59

Ela tu chiar vrei sa ma bagi in boala ? Este visul ciocoholicului are de fiecare

Rahela Velicu 1

11.02.2016, 12:00

Cred ca este un deliciu!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Trei Ciocolate