Tort TREI CIOCOLATE

de ela in Torturi, 18 Noi 2015 | 4519 vizualizari

 

Am tot vazut tortul asta si m-am gandit ca ar trebui incercat.Am studiat piata si am ajuns la varianta aceasta.Am ales reteta de creme a Jamilei doar ca am dat putina aroma cremelor.Ar fi trebuit insiropat blatul dar eu am uitat.Folositi smantana pentru frisca neindulcita(eu am folosit LA DORNA SMANTANA PENTRU FRISCA) pentru ca ciocolatele sunt destul de dulci ele singure.Esenta de cafea si lichiorul de oua nu sunt neaparat necesare daca nu aveti.Ciocolata sa fie cat mai de calitate.La crema de ciocolata alba folosim mai multa gelatina.Pregatirea se intinde pe o mai multa bucata de timp pentru ca trebuie lasate cremele sa se intareasca pe rand.Tortul il lasam peste noapte la frigider inainte sa il taiem.Ornam dupa preferinte.Eu l-am imbracat in dantela de ciocolata dar este aspectuos si fara.

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 2oua
  • 100gr zahar
  • 3linguri ulei
  • 15gr cacao
  • 1/4lingurita praf de copt
  • 50gr faina
  • 1praf de sare
  •  CREMA CIOCOLATA AMARUIE:
  • 3OOgr cicolata cu cat mai mult la suta cacao
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 8gr gelatina alimentara
  • 40gr unt
  • CREMA DE CIOCOLATA CU LAPTE:
  • 3oogr ciocolata cu lapte
  • 250ml smantana pentru frisca neindulcita
  • 1lingura esenta de cafea(sau de rom)
  • 40gr unt
  • 8gr gelatina alimentara
  • 50ml apa
  • CREMA DE CIOCOLATA ALBA:
  • 300gr ciocolata alba
  • 250ml smantana pentru frisca
  • 40gr unt
  • 50ml apa
  • 12gr gelatina alimentara
  • 50ml lichior de oua
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort TREI CIOCOLATE:

Pregatim blatul:galbenusurile le frecam cu uleiul.Albusurile le mixam cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam galbenusurile frecate cu ulei si mai mixam putin.Faina,cacaoa si praful de copt le trecem print-o sita si le adaugam treptat la oua,.amestecand usor.Tapetam fundul unei forme(de 21cm cu hartie(ar fi trebuit o forma mai mare)in care punem aluatul si dam la cuptorul preincalzit,la foc potrivit,cam 15minute.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Pregatim crema de ciocolata neagra: gelatina o punem la inmuiat cu apa.Rupem ciocolata bucati si impreuna cu untul cubulete punem pe un vas cu aburi la topit,amestecand mereu,pana se topeste.Luam de pe foc si adaugam gelatina si amestecam bine.Lasam sa se raceasca si intre timp batem frisca,dar nu mult,sa nu se striceDaca ciocolata topita s-a racit bine,punem frisca treptat in ea si amestecam usor.Punem crema de ciocolata amaruie peste blatul insiropat dupa gust(blatul il avem in forma cu margini detasabile pe care o tapetam pe margini cu folie alimentara(daca avem o forma de silicon,e mai simplu,nu avem nevoir de folie)si nivelam.Dam la congelator cam 20minute,timp in care pregatim crema de ciocolata cu lapte,la fel ca si cea cu ciocolata amaruie,numai ca aici adaugam si esenta de cafea cand topim ciocolata..Punem peste ciocolata amaruie si mai dam la congelator inca 20minute.Pregatim si crema de ciocolata alba,la care adaugam lichiorul de oua la ciocolata topita.Punem peste crema de ciocolata cu lapte si dam la rece cateva ore,pana se intareste(nu la congelator)Ornam dupa gust.

 

TIPS-URI

1

 Blatul il insiropam cu ce vrem,dupa gust,zeama de la un compot de visine e foarta buna. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort TREI CIOCOLATE" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

miki_a 1

19.11.2015, 11:41

Deosebit!!!

mihaelar63 1

19.11.2015, 16:59

Ela tu chiar vrei sa ma bagi in boala ? Este visul ciocoholicului are de fiecare

noiinbucatarie 1

11.02.2016, 12:00

Cred ca este un deliciu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

RETETA RECOMANDATA
Tort Trei Ciocolate