Tort cu portocale

de georgiana24 in Torturi, 15 Ian 2013 | 2490 vizualizari

 

este o prajitura rapida si ft gustoasa.se poate face si din mandarine sau lamaie(cui ii place ft mult lamaia)

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte
  • 1 plic budinca de vanilie (in caz de faci cu lamaie poti pune si altfel de aroma numai de ciocolata nu)
  • 30 gr de gelatina
  • 8 oua
  • 2 cani de zahar (daca vrei mai dulce se mai poate pune nu e nici o problema)
  • 1 pachet mare de piscoturi (se poate face si cu biscuiti dar sa fie simpli)
  • 1 litru de frisca
  • 4 portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

Laptele se pune pe foc (la incet), oualele se separa, galbenusurile se amesteca cu zaharul, budinca si gelatina. Se amesteca bine si se adauga peste lapte. Se lasa pe foc amestecand continuu pana se obtine o crema un pic grosuta dupa care se lasa la racit. Se rade coaja a doua portocale si se adauga in compozitia calda lasata la racit.


Intr-un vas se bat albusurile spuma iar in altul frisca. Pana se raceste crema pregatim forma tortului.


Alegem o oala sau un bol mare cu fundul rotund (sau patrat ce forma doriti) si adanc si se pune folie de bucatarie acoperand fundul si peretii bolului. Se taie portocalele felii subtiri (se pot lasa chiar si cu coaja are un aspect frumos) si se aseaza pe fundul si pe peretii bolului. Cand s-a racit crema se adauga albusurile spuma si frisca se amesteca bine toate si punem un strat de crema peste feliutele de portocale (sa fie cam de un deget grosime) si un strat de piscoturi. In acest fel trebuie sa va iasa cam 3 straturi de crema si 2 de piscoturi depinde de bolul in care faceti, ultimul strat trebuie sa fie de crema si se orneaza iar cu un strat de feliute de portocale. Se inveleste cu folie si se da la rece.


Este foarte buna a doua zi. Cand doriti sa mancati acest tort nu e nevoie decat sa il rasturnati pe un platou (ca la mamaliga) si indepartati folia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Rocsi 1

16.01.2013, 13:19

Bine ai venit!

Sim0na 1

17.01.2013, 21:38

foarte bine arata

T I M E A 1

20.01.2013, 01:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si portocala