"INDIENELE" mele cu frisca

de lili2010 in Prajituri, 17 Sep 2011 | 5095 vizualizari

 

Pentru ca mi-am adus aminte de prajiturile copilariei noastre,pe care le savuram cu placere in cofetariile de la acea vreme...am incercat sa realizez aceste "Indiene cu frisca",pe care le-am modificat putin;)

 

INGREDIENTE

 blaturi:

  • 4 oua                      
  • 4 linguri zahar                      
  • 4 linguri faina 

crema:

  • 400 g smantana grasa
  • 200 g mascarpone  
  • 4 linguri zahar pudra 
  • 50 g ciocolata neagra

glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana lichida 
  • 50 g unt 

sirop(facultativ) 

  • 100 ml apa
  • 2 linguri zahar  
  •  esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "INDIENELE" mele cu frisca:

Blaturi: Se prepara o compozitie obisnuita de pandispan:am separat albusurile de galbenusuri.Albusurile le-am batut spuma cu zaharul,am adaugat galbenusurile si la final,faina.Pe o tava de cuptor,asezam hartie de copt,pe care punem cu ajutorul unui pos,forme rotunde,avand grija sa lasam spatiu intre ele.Se coc in cuptorul incins dinainte,pentru 7-10 minute,doar cat sa prinda culoare.Se scot si se lasa la racit. Pentru cei carora nu le plac prajiturile neinsiropate(cum sunt eu),se prepara un sirop simplu din apa si zahar.Se lasa la racit si se adauga esenta de rom. Din aceasta compozitie mi-au iesit 24 blaturi ...deci 12 prajituri.


Crema:Se bate smantana cu zaharul pudra la care se adauga apoi branza mascarpone.Din aceasta compozitie,am luat cateva linguri pe care le-am amestecat cu ciocolata topita pe baie de aburi si racorita putin.


Glazura: Se rupe ciocolata bucati si se pune impreuna cu smantana lichida si untul pe foc foarte mic sa se topeasca.Se amesteca intr-una,se lasa pe foc doar atat cat amestecul sa devina omogen.Cu aceasta glazura,am acoperit jumatate dintre blaturi.


Asamblare: Am pensulat cu sirop jumatate din blaturi si le-am acoperit mai intai cu crema de ciocolata,apoi cu crema de mascarpone. Celelalte blaturi,le-am pensulat pe partea de dedesubt,le-am asezat pe un gratar si le-am imbracat frumos cu glazura de ciocolata.Am luat cu maaare grija capacele ciocolatite si am "capacit"prajiturile.Deasupra le-am pus un mot de crema si le-am "biciuit" cu ciocolata ramasa:)


Pofta buna !




 
Daca ti-a placut reteta noastra ""INDIENELE" mele cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mamaieelena 1

20.09.2011, 15:55

chinuite dar au iesit super

Lau 1

07.10.2011, 17:02

arata bine

Bya Ralu 1

22.01.2013, 13:00

yammy

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajtura Shadow