Prajitura cu menta si ciocolata

de gaby_duceag in Prajituri, 13 Feb 2011 | 14519 vizualizari

 

Aceasta prajitura s-a "nascut" din dragostea mea pentru combinatia menta-ciocolata. Desi am colindat tot netul sa gasesc o prajitura cu aceste doua ingrediente, nu mi-a satisfacut niciuna gusturile.Nu voiam frisca vegetala si gelatina :-s. M-am oprit totusi la o crema de menta cu amidon,urmand sa aleg apoi blatul.
Apucandu-ma intai de crema ,am mixat spuma untul cu zahar si am adaugat sirop de menta. Gustand si constatand cat e de bun...mi-am creat prajitura personalizata:))).
S-au vrut initial a fi perfecte ca si aspect,insa ..venind musafiri,oameni la masa,copiii exact atunci intrau pe usa,m-am enervat :)) nu am mai avut rabdare,am dat totul peste cap si-am taiat-o fara a o lasa sa se intareasca:).
Asa ca sunt cam..flendurite:))) dar garantez pentru gust,pentru cei ce iubesc..ciocolata si menta.

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 3 linguri cacao
  • 100 gr ciocolata
  • o lingurita praf copt
  • un vf cutit sare
  • 60 ml apa calduta

Crema:

  • 200 gr unt
  • 100 gr margarina Unirea
  • 15 linguri sirop menta
  • 200-250 gr zahar pudra
  • un galbenus de ou

Glazura 1

  • 100 gr ciocolata
  • 2 linguri sirop menta
  • 50 gr unt
  • o lingura ulei

Glazura 2

  • 220 gr ciocolata
  • o lingura zahar
  • o lingura sirop menta
  • 100 gr unt
  • o lingura ulei

Sirop

  • 200 ml apa fiarta
  • 3 linguri sirop menta
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu menta si ciocolata:

Blat:

Separam albusurile de galbenusuri. Galbenusurile le mixam cu apa calduta, adaugam apoi zaharul si mixam in continuare pana obtinem o crema pufoasa,fina, cu consistenta asemanatoare unei smantani mai subtirele.

Adaugam ciocolata data pe razatoare si mai mixam putin.

Cernem faina impreuna cu cacaua si praful de copt si le adaugam in trei etape, amestecand usor cu lingura de lemn.

Albusurile le mixam spuma.Adaugam 2/3 din ele si amestecam,apoi si restul amestecand foarte fin.

Turnam compozitia intr-o tava de 20/25 in care am pus folie de aluminiu, si am tapetat cu ulei si faina.

Coacem la 165-170 grade timp de 25min. (Facem proba cu scobitoarea).



Crema:

Untul si margarina le lasam sa ajunga la temperatura camerei dupa care le frecam usor,adaugam zaharul si siropul de menta si mixam spuma. Adaugam si galbenusul si mai mixam putin.

PONT FOARTE IMPORTANT!:))- Daca vi se taie orice crema cu unt/margarina, puneti bolul in care preparati crema pe baie de abur si mixati in continuare. Isi va reveni imediat.



Asamblare


Taiem blatul racit in doua, pe orizontala.

Primul blat il insiropam cu jumatate din siropul obtinut prin amestecarea siropului de menta cu apa fiarta.

Punem jumatate din cantitatea de crema apoi preparam glazura 1 prin topirea la foc mic a ingredientelor amestecate intr-un ibric.

Racim destul de mult, nu trebuie sa uitam ca, crema contine unt, apoi intindem frumos glazura peste crema.

Dam pentru 10 min. la frigider, scoatem si intindem restul de crema.

Asezam blatul al doilea , insiropam si dam la frigider pentru cel putin doua ore (nu cum am facut eu:)))).

Scoatem si cu un cutit zimtat portionam.

Preparam glazura 2, si calduta, pe prajitura rece, o punem cu lingura pe fiecare bucatica mentolata (muhaha, ce inteligent i-am spus :))) )



Am pus si poza cu siropul. Am mai cumparat sirop, produs de alte firme, care era incolor si destul de putin mentolat. Acesta este grozav! Verde si puternic aromat.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

gugugh 1

01.03.2011, 10:51

gata am vazut sticlutza , voi cauta la carrfour

gaby_duceag 1

10.04.2011, 21:27

vaaai, mii de scuze
nu aveam cum sa vad ca ai intrebat

Nu am mai citit deloc pe aici.
Deci..carrefour era raspunsul

jolygina 1

07.02.2012, 17:15

ce bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Profiterol cu ciocolata