Rulada cu cafea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Iul 2010 | 6541 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un strop de vanilie

CREMA:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 ml cafea preparata
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de amidon
  • 50 g unt
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea:

BLATUL:ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul!Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza!Se toarna comozitia in tava de la aragaz tapetata cu faina de copt si se lasa la cuptor 10-15 min pana se rumeneste.Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed si tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija!Se lasa la racit pana preparam crema.

CREMA:
ouale se mixeaza cu zaharul si amidonul.Cafeaua se amesteca cu laptele si se pun pe foc pana se incalzesc,apoi se toarna in fir subtire peste oua si se amesteca bine.Se pune totul in cratita in care a fiert laptele si se lasa pe foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca.La sfarsit se adauga vanilia si untul si se omogenizeaza.

Blatul se desface,se pune un strat generos de crema si se ruleaza din nou,dar fara prosop!Se lasa la frigider 1-2 h pana se raceste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

11.07.2010, 17:52

si de mine...chiar dak nu beau cafea imi place aroma ei...

silvi0ara 1

11.07.2010, 17:59

Ce frumusele,numai bune de mancat.

Pasiune pentru bucatarie 1

12.07.2010, 08:02

e pentru toata lumea

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere