Rulada cu cafea

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 11 Iul 2010 | 3746 vizualizari

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un strop de vanilie

CREMA:

  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 ml cafea preparata
  • 100 g zahar
  • 4 linguri de amidon
  • 50 g unt
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada cu cafea:

BLATUL:ouale se mixeaza cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul!Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza!Se toarna comozitia in tava de la aragaz tapetata cu faina de copt si se lasa la cuptor 10-15 min pana se rumeneste.Se scoate blatul si se rastoarna pe un prosop de bucatarie umed si tapetata cu zahar si se ruleaza cu grija!Se lasa la racit pana preparam crema.



CREMA:
ouale se mixeaza cu zaharul si amidonul.Cafeaua se amesteca cu laptele si se pun pe foc pana se incalzesc,apoi se toarna in fir subtire peste oua si se amesteca bine.Se pune totul in cratita in care a fiert laptele si se lasa pe foc mic amestecand continuu pana se ingroase ca o budinca.La sfarsit se adauga vanilia si untul si se omogenizeaza.



Blatul se desface,se pune un strat generos de crema si se ruleaza din nou,dar fara prosop!Se lasa la frigider 1-2 h pana se raceste.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (5)

Rocsi 1

11.07.2010, 17:52

si de mine...chiar dak nu beau cafea imi place aroma ei...

silvi0ara 1

11.07.2010, 17:59

Ce frumusele,numai bune de mancat.

Pasiune pentru bucatarie 1

12.07.2010, 08:02

e pentru toata lumea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire