Turta dulce

de lili in Dulciuri, 4 Mai 2015 | 568 vizualizari

 

Reteta o am de la Codruta - Apa.Faina.Sare

 

INGREDIENTE

  • 1 lingurita cu varf de scortisoara
  • un varf de lingurita piper
  • 960 g faina, impartita in 300g + 660g
  • 500g zahar -250g apa
  • 50g unt
  • un ou
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un vf de sare
Pentru glazura:
  • Un albus de ou
  • 100g zahar pudra
  • 2 linguri de apa fierbinte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce:

Se face un sirop de zahar: intr-o craticioara de inox, topiti o lingura plina de zahar, la foc mediu, pana ce zaharul se caramelizeaza si primeste o nuanta maro inchis. Turnati peste zahar 250 ml apa clocotita si asteptati cateva secunde, sa se topeasca zaharul.


Adaugati condimentele, restul de zahar si amestecati pana se topeste zaharul, tot la foc mediu, dupa care opriti focul.


Puneti 300 g faina in siropul fierbinte, toata odata, si amestecati bine de tot, pana ce compoztia devine omogena, fara cocoloase. Lasati sa se raceasca. Preincalziti cuptoul la foc mediu.


Intr-un bol, amestecati restul de faina cu sarea si bicarbonatul (eu am stins bicarbonatul cu otet) si turnati deasupra compozitia din craticioara. Adaugati oul, untul. Framantati cateva minute, pana ce aluatul devine elastic si nelipicios.


Asezati o hartie de copt pe fundul unei tavi si rupeti din aluat bucati pe care le modelati cu ajutorul palmelor in forma de bila. Puneti-le in tava si lasati loc intre ele. Aluatul se poate acoperi pentru a evita uscarea acestuia.


Coaceti turta dulce timp de 15-20 min. In timp ce turta dulce se coace, pregatiti glazura: intr-un vas , bateti bine albusul, pana devine spuma, adaugati treptat zaharul pudra, continuati sa bateti pana ce spuma e lucioasa, adaugati apa fierbinte si amestecati bine. Luati cate o bucata de turta dulce si o scufundati cu partea bombata in glazura. Le asezati pe o hartie de copt pana se intareste glazura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

MotanLaOale 1

04.05.2015, 13:37

mirela0911 1

04.05.2015, 14:54

Rocsi 1

04.05.2015, 19:45

Mmm, vreau sa o degust!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
BOUGATSA cu crema