Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone

de Strawberries thoughts in Dulciuri, 13 Iul 2014 | 635 vizualizari

 

Si inca o nebunie cu dovlecel.
Multumiri JamilaCuisine pentru idee .

 

INGREDIENTE

Pentru cupcakes

  • 200 g dovlecel ras
  • 150 g faina
  • 150 g zahar
  • 2 oua
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml ulei
  • 40 g cacao
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

(Cuptor: preincalzit la 180 grade )

  • Pentru frosting
  • 100 + 100 g mascarpone
  • 50+50 g crema de branza
  • 2 linguri gem de capsuni
  • 1 lingura sirop de capsuni
  • 3 linguri sirop de trandafiri
  • Am impartit cantitatea de mascarpone si crema de branza pt ca am facut doua tipuri de frosting. Voi puteti face cu ce vreti (ciocolata, cafea, fructe proaspete, sky is the limit ;) )
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone:


Dovlecelul il curatam, radem pe razatoarea mare si il punem  intr-un bol. Peste dovlecel adaugam ouale si uleiul amestecand usor pana se incorporeaza ingredientele
In alt bol cernem  faina amestecata cu scortisoara, zaharul, cacaoa, praful de copt si bicarbonatul de sodiu.
Punem partea umeda (amestecul de dovlecel) peste amestecul de faina si amestecam usor pana se incorporeaza ingredientele.
Tapetam o tava de briose cu hartie de copt ( eu am folosit doua tavi, una de 12  si cealalta de 6, pt. ca tavile mele sunt mai mici), punem compozitia in forme ( cam 3 sferturi din forma sa fie plina) si o dam la cuptor pt. 25 de minute (pt siguranta, facem si testul scobitorii ;) ).
Scoatem tava din cuptor si le lasam 5 minute sa se racoreasca apoi scoatem briosele din tava si le asezam pe un gratar pt a se raci complet.

Frosting:
Mascarpone si crema de branza (100 + 50): le amestecam intr-un bol, peste ele punem gemul de capsuni si siropul amestecand pana se formeaza o crema fina si toate ingredientele sunt incorporate.
La fel procedam si pt frosting-ul nr. 2 (cu sirop de trandafir).

Punem frostingul intr-un sac à poche si decoram dupa preferinta.

Enjoy :)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cupcakes cu dovlecel si frosting de mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

14.07.2014, 06:45

interesanta si frumoasa.

Sidy 1

14.07.2014, 07:28

Tare bun trebuie sa fie !

ionela2682 1

14.07.2014, 17:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!