Tarta cu dulceata de zmeura

de alba_zori in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 1751 vizualizari

 

O tarta foarte simpla cu dulceata si floricele din aluat,sper sa va placa cat mie...adica foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina 00
  • o lingura de cacao
  • o lingura de scortisoara
  • o lingurita de praf de copt
  • 125 gr margarina
  • 125 gr zahar
  • o sticluta de esenta de rom
  • un ou
  • 2 linguri de rom
  • dulceata de zmeura
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dulceata de zmeura:

Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a incorporat putin si a devenit o compozitie sfaramicioasa. Se poate mixa si cu kitchen aid-ul (daca avem).

Am adaugat oul, estenta de rom, romul si am amestecat bine pana a devenit o minge, un alt praf de faina daca e prea moale sau un pic de rom daca e prea dur aluatul, oricum se dezlipeste foarte bine de peretii bolului. Am invelit in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider.

Apoi am uns bine o tava de tarta cu margarina si faina, am intins aluatul destul de subtire intre doua foi transparente si asezat usor in tava, am facut gaurele cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii, am uns bordurile cu putina apa.

Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproape 30 minute, pana am vazut ca e colorat si copt bine, mie imi place mai crocant, ca biscuitii.

Cu restul de aluat am format floricele cu formele mele de taiat biscuitii si i-am copt si pe ei dupa aceea 10 minute la cuptor.

Florile cele mai mari le-am copt asezate peste cupele de hartie de copt (cele pentru mini cupcakes) asta ca sa dau forma florilor in 3D si nu numai plate. Le-am umplut cu cate o lingurita de dulceata si putin cocos ras in mijloc(optional).

Foarte simplu doar sa aveti forme de taiat biscuiti. Am facut si fluturasi,frunzulite.

Am umplut tarta coapta si racita cu dulceata de zmeura si asezat deasupra floricelele mele. Am vrut sa se asemene cu un cosulet de flori..

Am pudrat cu zahar pudra deasupra.

O tarta delicioasa si frumoasa!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de dulceata,mie imi place si cu dulceata de caise,se potriveste foarte bine cu gustul de scortisoara din aluat,delicios!

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu dulceata de zmeura-0
Tarta cu dulceata de zmeura-1
Tarta cu dulceata de zmeura-2
Tarta cu dulceata de zmeura-3
Tarta cu dulceata de zmeura-4
Tarta cu dulceata de zmeura-5
Tarta cu dulceata de zmeura-6
Tarta cu dulceata de zmeura-7
Tarta cu dulceata de zmeura-8
Tarta cu dulceata de zmeura-9
Tarta cu dulceata de zmeura-10
Tarta cu dulceata de zmeura-11
Tarta cu dulceata de zmeura-12
Tarta cu dulceata de zmeura-13
Tarta cu dulceata de zmeura-14

COMENTARII (23)

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

18.05.2013, 00:40

WOW decorata superb...

alba_zori

alba_zori 1

20.05.2013, 20:02

multumesc foarte mult

Valclaudia

Valclaudia 1

04.10.2013, 21:16

nu am cuvinte ..... Arata extraordinar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!