Tarta cu dulceata de zmeura

de alba_zori in Dulciuri, 14 Mai 2013 | 2143 vizualizari

 

O tarta foarte simpla cu dulceata si floricele din aluat,sper sa va placa cat mie...adica foarte mult!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 250 gr faina 00
  • o lingura de cacao
  • o lingura de scortisoara
  • o lingurita de praf de copt
  • 125 gr margarina
  • 125 gr zahar
  • o sticluta de esenta de rom
  • un ou
  • 2 linguri de rom
  • dulceata de zmeura
  • zahar pudra
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu dulceata de zmeura:

Intr-un bol am dat prin sita faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara si zaharul, apoi am adaugat margarina la temperatura camerei si taiat bucatele mici. Am lucrat-o putin cu mana pana s-a incorporat putin si a devenit o compozitie sfaramicioasa. Se poate mixa si cu kitchen aid-ul (daca avem).


Am adaugat oul, estenta de rom, romul si am amestecat bine pana a devenit o minge, un alt praf de faina daca e prea moale sau un pic de rom daca e prea dur aluatul, oricum se dezlipeste foarte bine de peretii bolului. Am invelit in folie transparenta si lasat la odihnit 30 minute in frigider.


Apoi am uns bine o tava de tarta cu margarina si faina, am intins aluatul destul de subtire intre doua foi transparente si asezat usor in tava, am facut gaurele cu furculita ca sa nu se umfle in timpul coacerii, am uns bordurile cu putina apa.


Am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproape 30 minute, pana am vazut ca e colorat si copt bine, mie imi place mai crocant, ca biscuitii.


Cu restul de aluat am format floricele cu formele mele de taiat biscuitii si i-am copt si pe ei dupa aceea 10 minute la cuptor.


Florile cele mai mari le-am copt asezate peste cupele de hartie de copt (cele pentru mini cupcakes) asta ca sa dau forma florilor in 3D si nu numai plate. Le-am umplut cu cate o lingurita de dulceata si putin cocos ras in mijloc(optional).


Foarte simplu doar sa aveti forme de taiat biscuiti. Am facut si fluturasi,frunzulite.


Am umplut tarta coapta si racita cu dulceata de zmeura si asezat deasupra floricelele mele. Am vrut sa se asemene cu un cosulet de flori..


Am pudrat cu zahar pudra deasupra.


O tarta delicioasa si frumoasa!

 

TIPS-URI

1

Se poate folosi orice fel de dulceata,mie imi place si cu dulceata de caise,se potriveste foarte bine cu gustul de scortisoara din aluat,delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Andreea Caroline 1

18.05.2013, 00:40

WOW decorata superb...

alba_zori 1

20.05.2013, 20:02

multumesc foarte mult

Valclaudia 1

04.10.2013, 21:16

nu am cuvinte ..... Arata extraordinar!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

Hribi sotati

ieri la 19:08

RETETA RECOMANDATA
Tarta si mini tarte cu ciocolata si dulceata.