Gogosi

de T I M E A in Dulciuri, 26 Iun 2012 | 4027 vizualizari

 

Acum ca s-a mai racorit putin afara putem sa facem si gogosi :)

 

INGREDIENTE

  • - 600 gr faina
  • - 1 plic drojdie uscata
  • - 2 oua
  • - 5 linguri zahar
  • - 100 ml ulei
  • - 250-300 ml lapte caldut
  • - un varf de sare
  • - 1 plic zahar vanilat
  • - coaja rasa de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi:

Framantam un aluat din ingredientele de mai sus in felul urmator:


- toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei


- punem drojdia la dospit in 100 ml lapte caldut amestecat cu o lingurita de zahar (luam din ingredientele de mai sus)


- amestecam faina cu praful de sare si coaja de lamaie


- adaugam drojdia dospita si amestecam cu mana, adaugand treptat si restul de lapte caldut amestecat cu restul de zahar


- adaugam ouale batute continuand sa framantam cu mana


- la final adaugam uleiul si mai framantam 5 minute


- lasam la dospit acoperit, la loc cald timp de o ora


Intindem aluatul si decupam forme rotunde si le lasam la dospit inca aprox 20 minute.


Prajim in ulei incins pe ambele parti si presaram zahar pudra.


Am facut cateva si cu dulceata de visine :)


Perfecte cu o cana de lapte, sau la cafea dimineata!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (46)

DIANA B 1

01.07.2012, 12:26

Am sa mor dupa gogosi ... mie nu-mi ies pufoase , ce sa faaaaaaaaaaaaaac ???

T I M E A 1

01.07.2012, 12:43

iti dau de la mine

Krystyan Trendy 1

12.01.2014, 11:57

minunate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Gogosele