Prajitura Madagascar

de Panacris in Dulciuri, 10 Aug 2016 | 1357 vizualizari

 

 
Daaaa, din nou Dr Oetker e de vina ;) M-a provocat, am raspuns. Un dulce, tare ciocolatos și aromat ;) Esențele de 
migdală Marocană, de vanilie de Madagascar și esența de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker, m-au pus la treabă. Așa că am cotrobîit pe net și am găsit ceva tare simplu, interesant și delicios.   Pe gustul Zmeilor, deci si pe al vostru ;) ;)Spor si pofta buna. ;)  

 

INGREDIENTE

  • PENTRU BLAT:
  • biscuiți cu miere 200 g
  • unt gras cca. 100 g,
  • PENTRU CREME: frișcă lichidă 600 ml (3 cutii a câte 200 ml),
  • ciocolată amăruie 200 g,
  • ciocolată cu lapte 200 g,
  • ciocolată albă 200 g,
  • esență de migdale Marocană de la Dr. Oetker ½ linguriță
  • esență de vanilie de Madagascar de la Dr. Oetker ½ linguriță,
  • esență de lămâie Siciliana de la Dr. Oetker ½ linguriță.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Madagascar:

Un desert rapid și ciocolatos.


Se pregătesc trei vase, pentru a prepara cremele pe baie de aburi.


Se topește ciocolata amăruie, apoi se adaugă esența de migdale marocana și 200 ml frișcă lichidă, ce se amestecă până se omogenizează, apoi se lasă la rece, până la ansamblare.


La fel se procedează și cu ciocolata albă, doar că pe aceasta o aromatizăm cu esența de lămâie siciliană.


Iar crema de ciocolată cu lapte, se aromatizează cu esența de vanilie din Madagascar. Pentru blat, se mărunțesc biscuții într-un blender, apoi se amestecă cu untul moale, până se obține un blat omogen.


Blatul de biscuiți se așează într-un vas cu pereții detșabili, tapetat cu foaie de pergament și se lasă le rce, ca. 30 de minute. Apoi se așează cremele întărite în straturi independente.Prăjitura se lasă la rece ptr cca. 60 de minute, sau chiar peste noapte. Se ornează după gustul fiecăruia. Spor și poftă bună.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Madagascar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

mirela0911 1

14.08.2016, 10:22

Ce buna o fi!

Xandrinne 1

16.08.2016, 12:57

Tare buna!

mihaelar63 1

24.08.2016, 18:24

O feliuta nu ar fi rea Dieta sa mai astepte )

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de vanilie (reteta 2)