Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni

de RuxyRux in Dulciuri, 26 Mai 2015 | 2926 vizualizari

 

Parca nu puteam sa las sa treaca ziua mea... fara un tort preparat in casa :))) Ca doar sunt si eu un bucataras :)))) am ales acest tort incredibil de delicios, de o finete extraordinara si pot sa va spun ca m-am indragostit iremediabil de el, asa ca l-am si pus imediat in topul deserturilor favorite!
Reteta am vazut-o la Laura Vitale...care mi se pare una dintre cele mai senzationale culinarese ever!

 

INGREDIENTE

  • 5 oua mari
  • 227 g zahar
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 2 lingurite amidon( sau faina cernuta de cateva ori prin sita)
  • vanilie
  • un praf de sare
  • 500 g frisca lichida mixata cu 2 linguri de zahar pudra
  • fructe de padure( eu am pus congelate)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni:

Se separa ouale, se pun albusurile intr-un vas (eu cu galbenusurile am preparat o praji delicioasa cu visine).

Se ia o farfurie cu diametrul de 21, 3 cm... se asaza cu fata in jos pe o hartie  pergament si se traseaza un cerc urmarind marginea ei.

Pergamentul se intoarce cu fata liniata in jos pe o tava speciala de copt ( eu am folosit tava de cuptor).

Se incinge cuptorul la 150 de grade.

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,apoi se adauga zaharul si vanilia lingura cu lingura. Secretul este ca albusurile sa fie bine mixate cu zaharul astfel incat atunci cand probezi sa nu mai simti zaharul intre degete (mixati cu rabdare, dureaza in jur de 7 minute).

Folosind o spatula incorporam otetul si amidonul dar cu mare grija sa nu dezumflam  albusurile.

Asezam apoi lingura cu lingura albusurile pe hartia  pe care am trasat cercul si avem grija sa construim practic forma de tort.

Vom tine la cuptor blatul timp de 50 de minute. Il vom lasa apoi sa se raceasca complet.

Frisca o vom mixa cu zahar( eu am pus dupa gust si cu putina vanilie (optional).

Decoram Pavlova cu frisca si cu fructe de padure din blesug, de ce nu si cu capsuni dupa inspiratie!

 

https://www.youtube.com/watch?v=EP4zNAtrMQ0

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Pavlova cu fructe de padure si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

Micutza Luana 1

01.06.2015, 21:19

nu am mancat niciodata dar arata asa de bine a ta k tre so incerc :

RuxyRux 1

01.06.2015, 22:08

Mariana scumpa mea

RuxyRux 1

01.06.2015, 22:09

Luana...merita cu varf si indesat....e minunatie curata!!!! Visez la praji asta non stop! )) Vai ce-am spus! )) Sa o probezi neaparat!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort Caramel