Gogosi pentru pofticiosi cu glazura

de Bucataras in Dulciuri, 13 Iun 2016 | 1016 vizualizari

 

Gogosile simple sunt bune, dar cele glazurate o sa va transforme desertul intr-unul mai special. Am pentru voi si cateva variante pentru decorare... cu ciocolata alba sau neagra, cu fulgi de cocos sau bezele, dar adevarul e ca puteti sa va jucati cat de mult vreti.  

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 140 ml de lapte caldut
  • 14-15g de drojdie uscata
  • 475 g de faina de calitate plus extra pentru blatul de lucru
  • ½ lingurita de nucsoara
  • 1 lingurita de scortisoara
  • 90 g zahar pudra
  • 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
  • 90 g de unt 82% grasime, nesarat, la temperatura camerei
  • 2 oua
  • coaja rasa de la o portocala
  • ulei pentru uns aluatul dar si pentru prajit
  • 1 praf de sare

Pentru glazura:

  • mai multe tipuri de ciocolata
  • fulgi de cocos
  • fulgi de ciocolata
  • bombonele decorative
  • dulceata sau bezele
Portii: 22
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gogosi pentru pofticiosi cu glazura:

ASUL 1: dizolvarea drojdiei


Incalzeste putin laptele pe foc si dizolva drojdia si zaharul vanilat bourbon in el. Las-o la cald cca 5-10 min pana incepe sa se umfle.



PASUL 2: amesteca ingredientele uscate


Cerne faina intr-un bol incapator. Cerne si zaharul pudra deasupra si adauga sarea, scortisoara si nucsoara. Amesteca totul bine.



PASUL 3: amesteca ingredientele uscate cu cele umede


Pune drojdia dizolvata in lapte deasupra si adauga si cele 2 oua impreuna cu coaja de portocala. Apuca-te de framantat, iar la jumatatea procesului incorporeaza si untul.



PASUL 4: framantarea


Cand aluatul s-a mai inchegat, scoate-l din bol si pune-l pe masa de lucru, pudrata in prealabil cu faina. Framanta cca 10-15 minute.



Vezi toti pasii de preparare in reteta video https://youtu.be/h0r5_wf39l0

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pentru pofticiosi cu glazura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

dantes 1

14.06.2016, 07:00

Delicioase!

mirela0911 1

14.06.2016, 08:59

Yummy!

Andreea Caroline 1

14.06.2016, 10:13

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rapida cu capsuni si nectarine

de oanapl 5

ieri la 23:12

Tarta cu ciuperci, broccoli si telemea

de oanapl 5

ieri la 19:34