Tarta cu nectarine si dulceata de gutui

de Valclaudia in Prajituri, 17 Aug 2013 | 1268 vizualizari

 

va avertizez ca este un desert foarte, foarte dulce...

 

INGREDIENTE

  • Aluatul:
  • 170 gr margarina pentru prajituri
  • 6 linguri lapte rece
  • 2 linguri de zahar
  • un praf de bicarbonat
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 gr faina
  • Umplutura:
  • 200 gr ciocolata alba
  • 3 nectarine
  • 1/2 borcan dulceata de gutui
  • 4 linguri de gris
  • putina scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu nectarine si dulceata de gutui:

Margarina la temperatura camerei se amesteca cu laptele rece de la frigider, cu zaharul, cu sarea si zaharul. Adaugam faina,bicarbonatul si obtinem un aluat elastic pe care il lasam la rece pentru o ora.


Intre timp pregatim nectarinele: le spalam, le taiem in doua, scoatem samburii, apoi le feliem.


Dupa ce s-a scurs o ora si aluatul s-a odihnit suficient, il scoatem de la frigider, intindem o foaie dupa marimea tavii, il asezam in tava avand grija ca si peretii sa fie acoperiti cu aluat.


Presaram un strat de gris (2 linguri), apoi impartim uniform dulceata pe toata suprafata tartei. Deasupra presaram restul de gris (alte doua linguri).


Aranjam apoi dupa inspiratie feliutele de nectarina, presaram peste fructe putina scortisoara si dam tava la cuptor la temperatura moderata pana se coace aluatul. Vom sti cand tarta este coapta pentru ca marginea de aluat care acopera peretele tavii devine usor aurie si capata aspect de aluat crocant.


Scoatem tava din cuptor si o lasam la racit apoi scoatem tarta din tava in care s-a copt, pe un platou.


Topim ciocolata alba intr-o craticioara la foc mic in 3 linguri de apa, cand devine lichida o impartim cu ajutorul unei linguri pe toata suprafata tartei.


Lasam sa se raceasca si servim.


Pofta buna

 

TIPS-URI

1

topind ciocolata in apa vom observa ca dupa racire va avea aspect si consistenta de serbet sau de miere zaharisita..... un deliciu!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu nectarine si dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

alilianaa 1

18.08.2013, 19:13

wow, buna o mai fi..

Bya Ralu 1

18.08.2013, 19:57

MotanLaOale 1

20.08.2013, 10:31

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Tarta si mini tarte cu ciocolata si dulceata.