Chec in trei culori

de lili in Prajituri, 24 Oct 2011 | 10866 vizualizari

 

Reteta o am de pe blogul Dianei Oana- http://cantboilanegg.blogspot.com. Multumesc Diana.

 

INGREDIENTE

  • Pentru partea galbena a checului avem nevoie de:
  • - 5 galbenusuri
  • - 3 linguri de faina
  • - 3 linguri zahar
  • - 3 linguri de ulei
  • - 1/2 lingurita de praf de copt
  • - esenta de vanilie
  • - coaja de  lamaie
  • Pentru partea alba avem nevoie de:
  • - 5 albusuri
  • - 3 linguri de zahar
  • - 3 linguri de ulei
  • - 4 linguri de faina
  • - 1/2 lingurita de praf de copt
  • -Cateva lingurite de cacao pentru a presara intre cele doua compozitii.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec in trei culori:

Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul.Se adauga esenta de vanilie, coaja de lamaie, uleiul, faina si praful de copt.Se amesteca usor pana nu raman cocoloase.

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mai bat pana sta pe tel ca si pentru bezea. Pe urma se adauga uleiul, faina si praful de copt.

In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie-partea galbena, dupa care se cerne cu sita mica  cacao, iar apoi se adauga a doua compozitie- partea alba.

Se da la cuptor pana ce checul capata o culoare aurie. Este foarte bun.

Sa aveti pofta buna si spor!

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec in trei culori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

gaby_duceag 1

30.10.2011, 21:15

La multi ani!
O viata frumoasa cu bucurii si sanatate, prieteni dragi alaturi si intelepciune!

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=fRssDtWdX1M

kamy 1

30.10.2011, 23:31

la multi ani cu sanatate si noroc

lili 1

04.11.2011, 13:20

fetelor va multumesc.Ma iertati ca am raspuns asa tarziu. Timpul nu imi permite sa intru asa de des pe aici. Va pup !!!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chec simplu