Blat ciocolatos cu trei feluri de crema

de lili in Torturi, 4 Noi 2011 | 5379 vizualizari

 

M-am inspirat pentru reteta de pandispan de la Lena - http://www.lalena.ro/572-reteta-pandispan-de-ciocolata.html, iar pentru creme, m-am inspirit de la Lissa - http://torturilelissei.blogspot.com/2011/08/tort-pentru-sylvia.html. Le multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Blat ciocolatos:  
  • Cacao pudra 50 gr
  • Apa clocotita 180ml
  • Oua 6 buc
  • Zahar 300 g
  • Ulei de floarea soarelui 120 ml
  • Faina 280 gr
  • Praf de copt 1 plic
  • Crema ganache de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata,
  • 200 ml de frisca lichida
  • Crema de vanilie:               
  • 3 oua intregi 
  • 6 lg. de zahar 
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida 
  • Crema cu nuca si rom:
  • 250 gr. nuca macinata,
  • 120 gr. zahar, 
  • 180ml lapte, 
  • 2 oua, 
  • 2-3 lg esenta de rom, 
  • 150ml. frisca lichida

   

Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Blat ciocolatos cu trei feluri de crema:

Blat ciocolatos:


Albusurile se bat spuma, cand se intaresc se adauga zaharul. Apa clocotita o turnam peste cacao si se amesteca bine cu un tel sa nu faca cocoloase. Cand s-a racit putin se amesteca cu galbenusurile si uleiul, dupa care incorporam faina si praful de copt. Aceasta compozitie se adauga la albusurile batute spuma, amestecand de sus in jos. Turnam aluatul intr-o forma de copt. Scuturam usor tava de masa, sa se uniformizeze aluatul sis a iasa bulele de aer afara. Punem tava la cuptor cca. 40 minute( pana trece testul cu scobitoarea).


Creme:


1. Crema ganache de ciocolata: 200 gr ciocolata, 200 ml de frisca lichida. Frisca se pune intr-o cratita pe baie de abur ( sau pe foc mediu)si cand e foarte fierbinte se adauga ciocolata rupta bucatele si se amesteca bine. Dupa ce se raceste se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa si groasa.Eu am adaugat prin ea cirese din compot.


2. Crema de vanilie: batem 3 oua intregi pe abur cu 6 lg. de zahar si vanilie pana ce se ingroasa. Dupa ce s-a racit amestecam compozitia cu 200 ml frisca batuta tare.



3. Crema cu nuca si rom: 250 gr. nuca macinata,120 gr. zahar, 180ml lapte, 2 oua, 2-3 lg esenta de rom, 150ml. frisca. Ouale intregi se freaca bine cu zaharul, se pune laptele,romul, apoi se amesteca totul cu nuca. Cratita cu compozitia se pune pe foc si se fierbe pana se ingroasa. Dupa ce s-a racit se amesteca cu frisca batuta bine.


Blatul il umplem cu cele trei creme si il ornam dupa preferinta. Eu am facut niste bujori.


Pofta buna!!!











 
Daca ti-a placut reteta noastra "Blat ciocolatos cu trei feluri de crema" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

lili 1

17.02.2014, 08:53

Ligia Bxl 1

26.02.2014, 09:33

vaiiiii cat e de frumosss

Xandrinne 1

07.08.2015, 09:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Cupola in 3 culori