Tort simplu

de Lau in Torturi, 4 Apr 2012 | 2044 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 6 albusuri
  • 1 galbenus
  • 10 linguri zahar
  • 8 linguri faina(rase)
  • 1 praf de copt
  • 2 linguri nuca de cocos
  • esenta de vanilie
  • CREMA
  • 5 galbenusuri
  • 700 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic gelatina
  • 5 linguri smantana
  • 150 g zahar
  • zahar vanilat
  • zeama de la 2 portocale
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort simplu:

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam bine, incorporam galbenusul amestecand cu o lingura de lemn sau silicon, faina amestecata cu praful de copt o cernem peste albusuri, adaugam nuca de cocos si esenta si amestecam usor.


Tapetam o tava cu hartie de copt, adaugam compozitia si dam tava la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea la foc mic, lasam sa se raceasca bine, dupa care il taiem in 2.


CREMA-galbenusurile le amestecam cu zaharul si faina, adaugam laptele, amestecam bine sa nu faca cocoloase, punem oala pe foc la foc mediu si lasam sa fiarba pana se ingroasa. Lasam sa se raceasca dupa care adaugam gelatina hidratata in 3 linguri de apa rece si dizolvata pe baie de aburi, smantana, zeama de portocale, zaharul vanilat si amestecam. Dam oala la frigider pana incepe sa se intareasca.


Asezam prima foaie, insiropam (eu am insiropat cu sirop de menta de asta are culoarea verde) adaugam trei sferturi din compozitie si dam la frigider cca 10 min,adaugam a -2 foaie si restul de crema si dam la frigider cca 2 ore

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort simplu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (28)

Lau 1

05.04.2012, 22:15

MotanLaOale 1

05.04.2012, 23:40

bun bun

Lau 1

06.04.2012, 09:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de vanilie, capsuni si visine