Tort de mere

de anca_rm in Torturi, 15 Oct 2013 | 9938 vizualizari

 

Este un tortulet usor si racoritor . Arata tare bine , nu trebuie ornat intr-un mare fel .

 

INGREDIENTE

  • mere – cate intra intregi asezate in tava
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar pentru tapetat tava
  • gem, stafide, nuca la alegere pentru umplut merele
  • Pentru blat :
  • 8 oua
  • 8 inguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat 
  • o lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .


Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.


Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi ,


Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide sau orice altceva si dam la cuptor pentru 20-25 minute.


Intre timp pregatim aluatul (dupa aproximativ 15 minute de cand am pus merele in cuptor):


-separam albusurile de galbenus


-albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , adaugam zaharul si batem pana se intareste spuma din nou


-lasam deoparte mixerul si adaugam galbenusurile si zaharul vanilat , amestecam prin rasturnare ( sa nu se sparga bulele de aer din albusuri ) , adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt . Amestecam pana cand se incorporeaza bine faina.


Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam aluatul peste ele (merele trebuie sa fie moi ) si dam din nou la cuptor . Facem testul cu scobitoarea .


Scoatem din cuptor tava , o lasam sa se raceasca putin si rasturnam praiitura pe un platou.


Dam la frigider pentru 2 ore si servim cu frisca .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anca_rm 1

15.10.2013, 15:03

Lavinia , acum sunt mere din belsug

mamaieelena 1

15.10.2013, 16:25

diaconta 1

15.10.2013, 22:15

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars