Tort de mere

de anca_rm in Torturi, 15 Oct 2013 | 10133 vizualizari

 

Este un tortulet usor si racoritor . Arata tare bine , nu trebuie ornat intr-un mare fel .

 

INGREDIENTE

  • mere – cate intra intregi asezate in tava
  • 50 gr unt
  • 50 gr zahar pentru tapetat tava
  • gem, stafide, nuca la alegere pentru umplut merele
  • Pentru blat :
  • 8 oua
  • 8 inguri de zahar
  • 8 linguri faina
  • praf de sare
  • 1 plic zahar vanilat 
  • o lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Merele le spalam , le curatam de coaja si scobim mijlocul in asa fel incat sa nu ramana seminte .


Intr-o tava rotunda punem untul taiat bucati si tapetam cu zahar.


Asezam merele unul langa altul pana cand umplem fundul tavi ,


Umplem cu gem merele, nuca macinata, stafide sau orice altceva si dam la cuptor pentru 20-25 minute.


Intre timp pregatim aluatul (dupa aproximativ 15 minute de cand am pus merele in cuptor):


-separam albusurile de galbenus


-albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare , adaugam zaharul si batem pana se intareste spuma din nou


-lasam deoparte mixerul si adaugam galbenusurile si zaharul vanilat , amestecam prin rasturnare ( sa nu se sparga bulele de aer din albusuri ) , adaugam faina cernuta si amestecata cu praful de copt . Amestecam pana cand se incorporeaza bine faina.


Scoatem tava cu mere din cuptor si turnam aluatul peste ele (merele trebuie sa fie moi ) si dam din nou la cuptor . Facem testul cu scobitoarea .


Scoatem din cuptor tava , o lasam sa se raceasca putin si rasturnam praiitura pe un platou.


Dam la frigider pentru 2 ore si servim cu frisca .


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

anca_rm 1

15.10.2013, 15:03

Lavinia , acum sunt mere din belsug

mamaieelena 1

15.10.2013, 16:25

diaconta 1

15.10.2013, 22:15

Delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort de mere