Tort cu capsuni si nuca de cocos

de Maria68 in Torturi, 26 Mai 2012 | 1647 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 250g unt moale
  • 250g zahar(eu am folosit 200g)
  • 6 oua de marime mijlocie
  • 400g faina
  • 100g nuca de cocos(fulgi)
  • 1 plic praf de copt
  • 4 -5 linguri lapte de cocos sau lapte de vaca(eu am folosit lapte de vaca)

Pentru crema:

  • 250g ciocolata alba
  • 500ml smantana pentru fisca sau frisca lichida
  • 100g ciocolata cu lapte sau amaruie
  • 300g capsuni
  • dulceata de capsuni

Pentru insiropat:

  • 300ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingura lichior cocos(eu nu am folosit)

Pentru decor:

  • 300g capsuni
  • dulceata de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si nuca de cocos:

Preincalziti cuptorul la 180 grade(la foc potrivit). Tapetati o forma de 26cm. cu hartie de copt. Bateti untul inmuiat cu zaharul timp de 2-3 minute; adaugati pe rand, ouale intregi, amestecand foarte bine dupa fiecare (cu mixerul). Se cerne faina impreuna cu praful de copt si le incorporam in compozitia de oua. Adaugam nuca de cocos si laptele de cocos sau laptele de vaca, amestecand usor cu o spatula. Dupa care rasturnam amestecul in tava , niveland suprafata.

Se coace timp de 30-40 minute sau facand testul scobitorii.Lasam sa se raceasca in forma dupa care scoatem tortul pe un gratar. Se taie blatul pe doua niveluri, pe orizontala obtinand astfel trei blaturi.

Ciocolata alba se pune intr-un castron, deasupra unei cratite cu apa care fierbe la foc mic si lasam sa se topeasca. Dupa ce s-a topit, lasam sa se racoreasca.

Taiem in bucati mici ciocolata cu lapte(sau amaruie). Batem frisca pana se intareste usor, apoi o turnam amestecand in ciocolata alba racorita. Se incorporeaza apoi bucatile de ciocolata.

Preparam siropul, punand apa si zaharul la fiert intr-un ibric, pe foc mic, timp de 5 minute. Adaugam lichiorul(daca folosim) si lasam sa se raceasca complet.

Asezam primul blat pe un platou. Il insiropam bine si ungem cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem o treime din crema si nivelam. Asezam deasupra celalalt blat, il insiropam si ungem, la fel ca si cel de la baza,cu o lingura mare de dulceata de capsuni. Intindem cealalta treime de crema, asezam deasupra ei cat mai uniform un strat subtire de capsuni(taiate in felii subtiri). Acoperim cu ultimul blat, pe care de asemenea il insiropam si ungem cu dulceata. Intindem ultima treime de crema si ornam cu capsuni.

Capsunile pentru decor le taiem in felii pe lungime si le asezam pe tort in doua cercuri.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Straightener 24mm

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

BuburuzaBubu 1

31.05.2012, 10:10

yuuumy

mihaelar63 1

06.06.2012, 15:49

Ce bun !!!

cocolina 1

13.06.2012, 10:28

ce bine arata,foarte bun

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Salata Mimoza
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti cu capsuni