Tort cu crema de lamaie si afine

de mirela0911 in Torturi, 12 Feb 2017 | 311 vizualizari

 

Pentru ca marti a implinit Denis 12 ani, nu putea sa treaca ziua fara un tort. :X
 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 50 g unt topit
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 oua
  • zahar dupa gust (cca. 150 g)
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte
  • sucul de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • afine
  • 200 ml frisca lichida

Pt. insiropat:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • 4 lg zeama de lamaie

Mai este nevoie de:

  • inimioare de ciocolata
  • bomboane tip confetti de la Dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si afine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Se pune apa si se mixeaza din nou. Intre timp, untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca cu galbenusurile. Se toarna in fir subtire peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina cu praful de copt amestecate, se toarna peste spuma, in doua reprize si se omogenizeaza prin rasturnare. Se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei.

Siropul: Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se topeste, se lasa la racit, apoi se adauga zeama de lamaie.

Crema: Intr-o craticioara, se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina. Se toarna laptele si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Se pune pe foc mic. Se amesteca continuu pentru a nu se prinde de fund si se lasa pana se obtine o crema de consistenta budincii. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi zeama de la o lamaie si coaja rasa. Se amesteca bine si se da deoparte.

Se bate frisca. Se iau 3-4 lg din ea si se amesteca cu crema pana se omogenizeaza bine.

Pe un platou se asaza un blat. Se insiropeaza, apoi se unge cu crema. Deasupra se asaza afine (eu am avut congelate). Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema, iar deasupra se pun afine. Se insiropeaza si ultimul blat si se asaza deasupra. Cu restul de crema, se unge tortul.

Din frisca ramasa, se fac moatze dupa imaginatie. Se decoreaza cu inimioare de ciocolata si bombonele confetti.

Se da la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca blatul sa se pregateasca inainte cu o zi, pentru a se putea taia mai bine.

2

Se poate orna dupa preferintele fiecaruia.

3

Se poate folosi o crema de vanilie/ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

simona72 1

14.02.2017, 09:37

Foarte buna combinatia, minunat tortul! la multi ani lui Denis!

mirela0911 1

14.02.2017, 14:28

Vă mulțumim tare mult pentru urări!

ancutsa 1

16.02.2017, 22:20

Ce tort frumos! La multi ani cu sanatate si bucurii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

12850 puncte

Rux

Rux 9

10160 puncte

mihaelar63

8020 puncte

katty

7870 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu mere si branza
  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

  • 28

    MA