Tort cu crema de lamaie si afine

de mirela0911 in Torturi, 12 Feb 2017 | 772 vizualizari

 

Pentru ca marti a implinit Denis 12 ani, nu putea sa treaca ziua fara un tort. :X
 

 

INGREDIENTE

Pt. blat:

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 6 lg zahar
  • 2 lg apa
  • 50 g unt topit
  • 12 lg faina
  • 1/2 plic praf de copt

Pt. crema:

  • 2 oua
  • zahar dupa gust (cca. 150 g)
  • 4 lg faina
  • 400 ml lapte
  • sucul de la o lamaie
  • coaja rasa de lamaie
  • afine
  • 200 ml frisca lichida

Pt. insiropat:

  • 200 ml apa
  • 2-3 lg zahar
  • 4 lg zeama de lamaie

Mai este nevoie de:

  • inimioare de ciocolata
  • bomboane tip confetti de la Dr.Oetker
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de lamaie si afine:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga pe rand zaharul. Se pune apa si se mixeaza din nou. Intre timp, untul se topeste si se lasa la racit. Se amesteca cu galbenusurile. Se toarna in fir subtire peste spuma si se amesteca cu o spatula. Faina cu praful de copt amestecate, se toarna peste spuma, in doua reprize si se omogenizeaza prin rasturnare. Se toarna intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pana trece testul scobitorii. Se lasa sa se raceasca bine, apoi se taie in trei.


Siropul: Se incalzeste apa cu zaharul pana ce acesta se topeste, se lasa la racit, apoi se adauga zeama de lamaie.


Crema: Intr-o craticioara, se bat ouale cu zaharul, apoi se adauga faina. Se toarna laptele si se amesteca bine pentru a nu se face cocoloase. Se pune pe foc mic. Se amesteca continuu pentru a nu se prinde de fund si se lasa pana se obtine o crema de consistenta budincii. Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca. Se adauga apoi zeama de la o lamaie si coaja rasa. Se amesteca bine si se da deoparte.


Se bate frisca. Se iau 3-4 lg din ea si se amesteca cu crema pana se omogenizeaza bine.


Pe un platou se asaza un blat. Se insiropeaza, apoi se unge cu crema. Deasupra se asaza afine (eu am avut congelate). Se pune cel de-al doilea blat, se insiropeaza si se unge cu crema, iar deasupra se pun afine. Se insiropeaza si ultimul blat si se asaza deasupra. Cu restul de crema, se unge tortul.


Din frisca ramasa, se fac moatze dupa imaginatie. Se decoreaza cu inimioare de ciocolata si bombonele confetti.


Se da la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Este de preferat ca blatul sa se pregateasca inainte cu o zi, pentru a se putea taia mai bine.

2

Se poate orna dupa preferintele fiecaruia.

3

Se poate folosi o crema de vanilie/ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de lamaie si afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

simona72 1

14.02.2017, 09:37

Foarte buna combinatia, minunat tortul! la multi ani lui Denis!

mirela0911 1

14.02.2017, 14:28

Vă mulțumim tare mult pentru urări!

Ancutsa 1

16.02.2017, 22:20

Ce tort frumos! La multi ani cu sanatate si bucurii!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort "Death By Chocolate"