Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor

de lili in Dulciuri, 17 Iul 2011 | 6236 vizualizari

 

In 15 iulie parintii mei au implinit o anumita varsta... Sunt nascuti in aceeasi zi, aceeasi luna, acelasi an. Azi i-am sarbatorit...asa ca am facut pentru ei un tort egiptean.
Reteta am gasit-o pe blogul Amaliei, dar eu in loc de alune am folosit nuci si in loc de zahar am folosit fructoza. Este un tort foarte bun!!!!

 

INGREDIENTE

Foile:Pentru o foaie

  •     2 albusuri
  •     2 linguri de zahar ( eu am folosit fructoza)
  •     1/2 lingura de faina
  •     40 g alune macinate ( eu am pus nuci)


Pentru crema 1:

  •     6 galbenusuri
  •     6linguri de zahar
  •     340 ml lapte
  •     2 linguri faina sau amidon ( eu am pus amidon)
  •     170 g unt nesarat ( eu am folosit margarina "Rama")
  •     esenta de vanilie


Pentru crema 2:

  •     200 ml frisca
  •     150 g zahar
  •     120 g alune zdrobite bucati mai mari ( eu am pus nuca)

Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor:

 
Prima data facem foile; batem albusurile spuma , adaugam zaharul si batem pana acesta se topeste. Amestecam faina cu alunele macinate si o adaugam la compozitia de albusuri. Punem hartie de copt pe fundul unei forme cu diametrul de 24 cm, intindem frumoas foaia si coacem la foc mic timp de 25 minute. Intre timp spalam ustensilele si ne pregatim de a 2-a foaie. Repetam actiunea si coacem inca 2 foi ( in total vor fi 3).

 Dupa ce-am facut foile ne apucam de crema. Cele 6 galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidon , zahar si laptele adaugat treptat. Punem craticioara pe foc si amestecam mereu pana se ingroasa continutul ca si o budinca, apoi luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca .Untul (margarina) il mixam  bine si il adaugam in compozitia racita. Picuram cativa stropi de esenta de vanilie si crema este gata.

Batem frisca tare si adaugam caramelul zdrobit si miezul de nuca ( alune ) zdrobit si el.
Asamblam tortul astfel; punem prima foaie, 1/3 din crema de vanilie,1/3 din frisca. Procedam la fel in continuare si cu celelalte foi. Ultimul strat va fi de frisca.

Lasam la frigider cateva ore, timp in care caramelul se va topi putin in frisca.

L-am ornat cu frisca si ornamente din pasta de zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort egiptean- pentru aniversarea parintilor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Teo 1

18.07.2011, 22:51

la multi ani! sa fie sanatosi!

lili 1

19.07.2011, 15:02

va multumesc la toate pentru urari..pupici

lilik 1

26.07.2011, 16:36

La cat mai multi ani fericiti si impliniti sa ii tina Domnul sanatosi

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

6643 puncte

Panacris

3872 puncte

Rocsi

2943 puncte

 Adi

2871 puncte

Constelatialeu

2364 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert banana coffee brownie

ieri la 19:20

Pulpe de pui cu masline si vegetale la slow cooker Crock Pot

ieri la 16:34

Vinete umplute

de Ksenya 5

ieri la 12:06

Pizza cu chorizo

de Rocsi 9

pe 24.10 la 20:46

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe