Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz

de ana in Dulciuri, 19 Ian 2011 | 3732 vizualizari

 

Sunt sanatosi si foarte gustosi,au un gust fin.

 

INGREDIENTE

  • 120 gr migdale
  • o mana de fulgi de ovaz(sau ce cereale aveti la indemana)
  • 125 gr unt
  • 200 gr zahar
  • 2 oua mari
  • 2 lingurite praf de copt
  • putina coaja de lamaie
  • esenta de vanilie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz:

Intai coacem migdalele 5 minute la cuptor.Le lasam sa se raceasca dupa care le frecam in maini pentru asi desprinde coaja .Nu-i bai daca nu se desprinde in totalitate.


Fulgii de ovaz ii coacem si pe ei ,dar in tigaie pe aragaz ,cateva minute,nu mult pentru ca se ard destul de repede.


Migdalele le punem in robot si le maruntim foarte bine.Adaugam in robot untul,zaharul,coaja de lamaie,faina amestecata cu praful de copt,mixam cateva secunde ,apoi adaugam fulgii de ovaz ,ouale si esenta de vanilie.Se mixeaza pana obtinem un aluat omogen.Aluatul obtinut il impartim in 2 si folosim folie de plastic unsa cu ulei pentru a le da forma de cilindru.Cilindrii obtinuti se dau la rece pana se intaresc.Eu am pus unul la frigider si unu la congelator.Mai usor am lucrat cu cel din congelator.


Eu un cilindru l-am aplatizat ,dar l-am facut cam lunguiet si au iesit ca niste feliute de paine,iar pe celalat l-am lasat asa rotund.Forma fiecare o da dupa plac.Taiem bucati de 3-4 cm grosime pe care le asezam in tava tapetata cu hartie de copt.


Dam la cuptor (incalzit in prealabil) ,eu am cuptor obisnuit ,pe gaz si am copt la foc mic spre mediu , iar tava am pus-o la ultimul nivel de sus.Am lasat cam 15 minute apoi am intors fiecare biscuit si am mai lasat inca 10-15 minute.


Se servesc reci ,chiar a 2-a zi.


Sursa

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

gaby_duceag 1

20.01.2011, 07:49

neatza! si eu vreau acum,nu mai tarziu

ana 1

20.01.2011, 08:07

Acum ,acum?Ai sosit numa bine ,mai sunt 2 Neatza!

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:05

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu migdale si ovaz