Prajitura "Greta Garbo"

de lili in Prajituri, 25 Iul 2011 | 9676 vizualizari

 

Alaturi de o cafea putem savura si aceasta prajitura.O reteta veche, din caietul mamei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -200 gr. unt (margarina)
  • -3 oua
  • -250 ml smantana
  • -100 gr. zahar
  • -1 cubulet de drojdie
  • - un praf de sare
  • -faina (cat cuprinde )
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -400 gr. marmelada( eu am pus gem de cirese)
  • -500 gr. nuci macinate
  • -400 gr. zahar
  • -4 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Greta Garbo":

Intr-un castron punem drojdia, zaharul, ouale si le frecam bine, adaugam untul, smantana si faina cat cuprinde astfel incat sa obtinem un aluat elastic.Lasam 10-15 min. la dospit.

In acest timp pregatim umplutura: nuca macinata o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.

Dupa ce aluatul este dospit il impartim in 4 parti. Intr-o tava bine unsa punem o foaie , o acoperim cu dulceata  si apoi cu nuca si zahar. Procedam la fel si cu restul foilor, ultima ramanand neunsa. Lasam prajitura timp de 30 min. sa dospeasca in tava, apoi o bagam in cuptorul bine incins.

Dupa ce s-a racit se poate acoperi cu glazura sau daca pofticiosii nu mai au rabdare poate ramane si asa, caci zboara repede de pe farfurie. Pofta buna!!!



 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Greta Garbo"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura egipteana