Prajitura "Greta Garbo"

de lili in Prajituri, 25 Iul 2011 | 9838 vizualizari

 

Alaturi de o cafea putem savura si aceasta prajitura.O reteta veche, din caietul mamei.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru aluat:
  • -200 gr. unt (margarina)
  • -3 oua
  • -250 ml smantana
  • -100 gr. zahar
  • -1 cubulet de drojdie
  • - un praf de sare
  • -faina (cat cuprinde )
  • Ingrediente pentru umplutura:
  • -400 gr. marmelada( eu am pus gem de cirese)
  • -500 gr. nuci macinate
  • -400 gr. zahar
  • -4 plicuri zahar vanilat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Greta Garbo":

Intr-un castron punem drojdia, zaharul, ouale si le frecam bine, adaugam untul, smantana si faina cat cuprinde astfel incat sa obtinem un aluat elastic.Lasam 10-15 min. la dospit.

In acest timp pregatim umplutura: nuca macinata o amestecam cu zaharul si zaharul vanilat.

Dupa ce aluatul este dospit il impartim in 4 parti. Intr-o tava bine unsa punem o foaie , o acoperim cu dulceata  si apoi cu nuca si zahar. Procedam la fel si cu restul foilor, ultima ramanand neunsa. Lasam prajitura timp de 30 min. sa dospeasca in tava, apoi o bagam in cuptorul bine incins.

Dupa ce s-a racit se poate acoperi cu glazura sau daca pofticiosii nu mai au rabdare poate ramane si asa, caci zboara repede de pe farfurie. Pofta buna!!!



 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Greta Garbo"" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si fructe