Nuci umplute

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 14 Feb 2011 | 8721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 4 oua
  • 100 g unt/margarina
  • 150 ml ulei
  • 200 g zahar
  • 5 g praf de copt
  • Vanilie
  • 750-800 g faina
  •  Crema:
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 3 linguri amidon
  • 150 g unt/margarina
  • Zeama si coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nuci umplute:

Coji:


Ouale se mixeaza cu zaharul pana se topeste,apoi se adauga untul topit si uleiul;se omogenizeaza.Praful de copt se amesteca cu 750 g faina si se incorporeaza treptat.Trebuie sa obtinem un aluat neted,bun de modelat.


Din aluat formam bilute mici pe care le punem in apart si le coacem pe flacara pana se rumenesc.


Crema:


Laptele se amesteca cu zaharul si se pune pe foc la incalzit.Faina se amesteca cu amidonul,apoi se toarna 1 polonic de lapte cald si se omogenizeaza.Se toarna si restul de lapte si se pune pe foc,amestecand incontinuu pana se ingroase.Se lasa la racit.Untul se mixeaza impreuna cu vanilia pana devine spumos,apoi se adauga treptat crema,zeama de lamaie si coaja rasa.


Pe o jumatate de nuca se pune crema si se lipeste cu alta jumatate,apoi se tavalesc prin zahar pudra!Se lasa,la temperatura camerei,pana a doua zi(sau mai mult) pentru a se inmuia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Nuci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

divainbucatarie 1

15.02.2011, 09:17

elena1988 1

15.02.2011, 11:49

bitza de unde ai forma pt nuci vreau sa imi iau si eu

Pasiune pentru bucatarie 1

15.02.2011, 18:42

multumesc fetelor pentru aprecieri
elena,am mai spus mai sus ca forma e imprumutata si eu as vrea una

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti