Morminte dulci

de laylalala in Prajituri, 31 Oct 2010 | 3527 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru biscuite (piatra funerara)

  • 100 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 1 ou
  • 50 ml lichior de cafea
  • 1 lingurita esenta de nuci
  • 200 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu

Pentru chec (mormant)

  • 200 gr unt
  • 100 gr ciocolata cu lapte
  • 200 gr zahar brun
  • 3 oua
  • 180 gr faina
  • 50 gr cacao pudra
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare

Pentru décor

  • Nutella
  • bomboane colorate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Morminte dulci:

Incinge cuptorul la 190˚C.

Pentru biscuiti, amesteca faina cu cacaoa si bicarbonatul de sodiu.Intr-un vas bate untul cu zaharul brun.Incorporeaza apoi oul urmat de esenta de nuci.Inglobeaza ingredientele uscate si amesteca pana la omogenizare. Formeaza biscuiti sub forma de piatra funerara si aseaza-i pe o tava de copt.Da biscuitii la copt 9-10 minute.Lasa biscuitii sa se raceasca complet.

Pentru chec, redu caldura cuptorului la 180˚C. Topeste la bain-marie untul cu ciocolata si zaharul apoi lasa-le sa se raceasca usor. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, scortisoara si praful de copt. Bate ouale cu un praf de sare apoi incorporeaza compozitia cu unt.Inglobeaza in final ingredientele uscate.Toarna compozitia obtinuta intr-o tava dreptunghiulara.Da checul la copt 20 minute pana cand la introducerea unei scobitori in centru, aceasta va iesi curata.Lasa checul sa se raceasca complet.

Pentru asamblare, taie din chec dreptunghiuri de o marime incat sa se potriveasca cu piatra funerara.Unge fiecare mormant cu Nutella apoi lipeste la margine piatra funerara.Decoreaza mormintele cu bomboane (dupa dorinta) apoi presara-le cu firmituri de chec (daca ti-a mai ramas).

Daca ti-a placut reteta noastra "Morminte dulci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

vanilla 1

02.11.2010, 13:02

anadeea 1

05.11.2010, 19:14

este exact mortala reteta tafelicitari pentru imaginatie si pentru munca depusa

babi5 1

25.06.2013, 14:23

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

10200 puncte

Panacris

5191 puncte

Meea

5007 puncte

RODIMUR

4528 puncte

Rocsi

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert gogosi pufoase cu branza
  • 05

    D

  • 06

    L

  • 07

    MA

  • 08

    MI

  • 09

    J

  • 10

    V

  • 11

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Turtite impletite, cu magiun

de RODIMUR 7

ieri la 23:09

Tort de vară cu vanilie și piersici

de Ancutsa 6

ieri la 12:31

Tort cu cremă de ciocolată și jeleu de coacăze negre

pe 09.07 la 15:48

Ciorba de fasole uscata alba, cu loboda

de RODIMUR 7

pe 09.07 la 14:36

RETETA RECOMANDATA
Un dulce de post