Prajitura Minty Blanc

de La Ancuta in Prajituri, 15 Iun 2011 | 6305 vizualizari

 

M-a obsedat prajitura aceasta de cand am vazut-o pe blogul Licutei, apoi a urmat o avalansa de ispite :)). Eu am ales insa o varianta mai putin neagra (dar o voi incerca si pe cea neagra :D). Am ales menta pentru ca musafirii mei sunt mari iubitori de menta (prin musafiri a se intelge: nasul nostru :))) Pot doar sa va spun ca este foarte fina, buna si racoroasa.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata alba
  • 200 gr unt
  • 200 gr biscuiti
  • 250 ml frisca lichida
  • 5 linguri sirop de menta
  • 1 lingura zahar pudra
  • 15 gr gelatina
  • Glazura:
  • 50 gr ciocolata alba
  • 50 gr frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Minty Blanc:

Zdrobim bine biscuitii cu robotul. Amestecam pesmetul astfel format cu jumatate din cantitatea de unt topita. Framantam bine pana ia aspectul nisipului ud.


Tapetam o tava de chec cu folie alimentara. Punem compozitia in tava si o prasam cu o lingura. Dam la frigider pana preparam crema.


Pentru crema:


Punem gelatina la hidratat in 100 ml apa rece timp de 5-10 minute.


Punem la foc mic 50 ml frisca impreuna cu ciocolata rupta bucati.. Lasam sa se topeasca apoi dam deoparte si omogenizam. Lasam putin sa se racoreasca.


Dizolvam gelatina pe baie de abur si o adaugam peste ciocolata topita. Adaugam

apoi restul de unt si zaharul pudra si amestecam pana se omogenizeaza. La final adaugam siropul de menta si amestecam.


Mixam cei 200 de ml de frisca ramasa apoi o incorporam in amestecul de ciocolata cu menta.


Punem crema peste biscuiti si dam la frigider cateva ore. Dupa ce s-a intarit bine crema, rasturnam pe un platou si desprindem usor folia alimentara.


Pentru glazura:


Topim ciocolata impreuna cu frisca, la foc mic si lasam putin sa se racoreasca. Ornam prajitura cu glazura usor racita.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Minty Blanc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (50)

babi5 1

13.08.2013, 09:03

Xandrinne 1

13.08.2013, 10:19

Ce fain arata!!

iri_iri 1

13.08.2013, 15:56

Nu am cuvinte la ce bine arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogosi cu scortisoara

ieri la 20:31

Mini tarte cu crema de vanilie si fructe

ieri la 20:30

Linte cu carnati cabanos

de Ina 7

ieri la 20:25

RETETA RECOMANDATA
Ispita ciocolatoasa