Budinca cu fulgi de porumb

de lili in Dulciuri, 25 Iul 2011 | 2874 vizualizari

 

Reteta o am din Carticica practica Nr. 2 /2011.

 

INGREDIENTE

  • - 600 g branza dulce
  • - 100 g telemea
  • - 3 oua
  • -200 g zahar ( zaharina)
  • - 100 g stafide 
  • - 500 ml lapte
  • - 180 g fulgi de porumb
  • - 1 lingura  faina , amidon de porumb sau praf pentru budinca de vanilie 
  • - coaja rasa de la o lamaia
  • - 1 praf de sare
  • - 2 linguri unt si o lingurita fauba pentru tava
  • - 2 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie pentru decor.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Budinca cu fulgi de porumb:

Bati albusurile spuma impreuna cu sarea, apoi adaugi treptat zaharul si bati in continuare pana cand se topesc cristalele. Mixezi branza dulce impreuna cu telemeaua rasa, galbenusurile, faina, coaja de lamaie si stafidele. Torni incet laptele si mixezi in continuare, apoi incorporezi fulgii de porumb si spuma de albusuri, amestecand usor, de jos in sus.



Ungi si tapetezi un vas termorezistent si torni compozitia si o coci 50-60 de minute, la foc mediu. Dupa ce se mai racoreste se presara cu zaharul pudra. Se poate servi si calda si rece.



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Budinca cu fulgi de porumb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

26.07.2011, 16:17

super

lili 1

01.08.2011, 21:16

fetelelor va pup...cu intarziere...

RuxyRux 1

01.08.2011, 21:26

Ce deliciu!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu nuca de cocos