Tort aniversar

de lili in Torturi, 15 Noi 2010 | 2478 vizualizari

 

de ziua lui Catalina am facut acest tort

 

INGREDIENTE

  • Blatul 1
  • 12 oua
  • 12 linguri de zahar
  • 12 linguri de  faina
  • Blatul 2:
  • 6  oua
  • 6 linguri de zahar
  • 6 linguri de faina
  • Crema:
  • 4 oua, 
  • 400g zahar, 
  • 4lg apa, 
  • 100g cacao ,
  • 2 pac margarina rama , 
  • doua esente de rom(fiola). 
  • Pasta de lapte praf pentru decor:
  • miere
  • lapte praf
  • coloranti alimentari
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Se fac 2 blaturi. Blatul 1 mai mare, iar blatul 2 mai mic. Blaturile se fac astfel: se bat albusurile spuma pana sta pe tel, se adauga zaharul pe rand, iar la final faina tot cate un pic. Se baga la cuptor cca 1 ora. Se verifica daca sunt coapte cu scobitoarea.



Crema: Se fierb ouale, zaharul si apa la baien marine pana devine ca o smantana se adauga cacao si o bucatica de margarina se lasa sa se raceasca apoi se adauga margarina putin cate putin batandu-se cu mixerul la viteza mare. La sfarsit se adauga esenta de rom (fiole)



Blaturile se taie in 3 parti si se umple cu crema.Dupa ce sunt asamblate ( Blatul 1 jos, iar peste el blatul 2) se vor unge cu crema sau unt. Apoi le imbracam in pasta de lapte praf.



Pasta de lapte praf o facem din miere de albina( de preferat sa fie de salcam) amestecata cu lapte praf pana devine o coca elastica. Adaugam coloranti alimentari . Cu aceasta pasta imbracam tortul si facem diverse decoratii pentru tort.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

jolygina 1

17.11.2010, 10:14

la multi ani si din partea mea

vanilla 1

19.11.2010, 15:46

sa traiasca catalina! tortul arata nemaipomenit!!!

elena1988 1

19.01.2011, 10:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Tort cu doua creme de ciocolata