Tort cu crema de mascarpone si piersici

de mirela0911 in Torturi, 22 Iun 2016 | 2077 vizualizari

 

Pentru ca a fost ziua fiicei mele, i-am pregatit acest tort mai deosebit, cu o crema pufoasa, aromata si delicioasa si bineinteles ca nu puteau lipsi nici personajele Disney.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 8 oua
  • un praf de sare
  • 8 lg zahar
  • 2 lg apa rece
  • 4 lg ulei
  • 16 lg faina

Pt. sirop:

  • 250 ml apa
  • 3-4 lg zahar
  • coaja rasa de portocala

Pentru crema:

  • 250 g mascarpone
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 80 g zahar pudra vanilat
  • 2 piersici mari din compot

Pentru ornat:

  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 200 ml frisca lichida
  • 2 lg zahar pudra vanilat
  • 1 foaie de napolitana cu desen
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de mascarpone si piersici:

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare u un praf de sare si zaharul adaugat pe rand. Se pune apa si se mixeaza din nou. Galbenusurile se amesteca cu uleiul pana se obtine o emulsie. Se toarna peste spuma si se amesteca usor. Se adauga apoi faina in 2-3 reprize si se omogenizeaza. Se imparte compozitia in 3 parti. O parte se toarna intr-o tava in forma de inima iar celelalte doua parti se toarna intr-o tava dreptunghiulara. Se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-35 de minute. Se lasa la racit, de preferat peste noapte. Se taie in doua ambele blaturi.


Sirop: Intr-un ibric se pune apa la fiert impreuna cu zaharul. Se lasa la racit apoi se adauga coaja rasa de portocala.


Crema: Mascarpone se amesteca cu zaharul pudra. Smantana se mixeaza pana se intareste. Piersicile se dau prin blender pana se obtine o pasta fina. Se amesteca apoi toate la un loc, obtinand o crema pufoasa si aromata.


Pe o tava se aseaza un blat dreptunghiular. Se insiropeaza, se pune un strat de crema si se aseaza cel de-al doilea blat insiropat. Deasupra se aseaza o parte din blatul in forma de inima, facand priza cu celalalt blat printr-un strat de crema. Se insiropeaza blatul, se pune restul de crema si se aseaza celalalt blat insiropat.


Smantana si frisca lichida se mixeaza impreuna cu zaharul pudra. Cand a ajuns la consistenta dorita se opreste mixarea. Se unge tortul cu un strat subtire de frisca. Se aseaza deasupra foaia de napolitana apoi se orneaza dupa imaginatie cu restul de frisca.


Se da la frigider inainte de a fi servit.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Foaia de napolitana am decupat-o in functie de forma tortului (foaia fiind A4).

2

Se pot inlocui persicile din crema cu alte fructe de sezon.

3

Se poate orna dupa imaginatie si fara foaie de napolitana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de mascarpone si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

laura_n 1

27.06.2016, 17:56

La multi ani, Mirela! Sa va traiasca, multa sanatate si pe voi mereu alaturi!
Tortul este minunat, chiar ma gandeam cat de mult suflet pune o mama intr-un lucru pe care il face si il dedica puiului!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:57

La multi ani!

Ancutsa 1

04.07.2016, 12:00

Foarte frumos, cred ca fost tare incantata! Sa va traiasca! Mie imi plac foarte mult Frozen! am si pahare cu personajele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru surioara mea