Tort Dukan "Alba ca Zapada"

de deyutzky in Torturi, 29 Mar 2014 | 6619 vizualizari

 

Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi subtiri cu diam de 26 cm):
  • 4 oua
  • 1 plic budinca vanilie(sau budinca de lamaie si renuntati la esenta de lamaie)
  • 8 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri de iaurt degresat 0,1%
  • 4-5 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie (sau de lamaie si nu mai folositi deloc coaja de lamaie si esenta)
  • 700 ml lapte degresat 0,1%
  • 3-4 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Optional pt decor: 1 napolitana cu vanilie Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dukan "Alba ca Zapada":

In primul rand pregatim crema:

Punem laptele pe foc mic, iar intr-un bol separat amestecam praful de budinca cu 3-4 linguri de indulcitor pudra si cateva linguri de lapte.

Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam cu un tel pana cand se ingroasa. Oprim focul si adaugam zeama de lamaie, coaja si esenta, amestecam si lasam la racit.

Blat: 

Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

In alt bol adaugam galbenusurile si le mixam cu indulcitorul, iaurtul, budinca amestecata cu praful de copt si esenta de lamaie.

Incorporam spuma de albusuri si turnam in ploaie laptele praf amestecand cu o lingura pana la omogenizare.

Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Fiecare foaie o vom lasa maxim 10 minute sau chiar mai putin(depinde de cuptor) la foc mic. 

Asamblare:

Punem prima foaie pe un platou, adaugam un strat de crema, continuam cu a2a foaie si inca un strat de crema si terminam cu ultima foaie si inca un strat de crema.

Decoram cu napolitana sfaramata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dukan "Alba ca Zapada"" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu inimioare si crema de zmeura

de oanapl 7

ieri la 15:46

Clatite cu ciuperci si carne de pui

de oanapl 7

pe 23.02 la 20:34

Iepuras la cuptor in suc de rosii

de abetina 1

pe 23.02 la 11:30

Prăjitura Borzosa

pe 22.02 la 18:55

Tort cu coacaze rosii si albe

pe 22.02 la 11:50

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si ciocolata