Tort Dukan "Alba ca Zapada"

de deyutzky in Torturi, 29 Mar 2014 | 3974 vizualizari

 

Se consuma in Faza Croaziera, Consolidare, Stabilizare definitiva.

 

INGREDIENTE

  • Blat (3 foi subtiri cu diam de 26 cm):
  • 4 oua
  • 1 plic budinca vanilie(sau budinca de lamaie si renuntati la esenta de lamaie)
  • 8 linguri lapte praf degresat
  • 2 linguri de iaurt degresat 0,1%
  • 4-5 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • esenta de lamaie
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca de vanilie (sau de lamaie si nu mai folositi deloc coaja de lamaie si esenta)
  • 700 ml lapte degresat 0,1%
  • 3-4 linguri indulcitor pudra(sau dupa gust)
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • coaja de la 1/2 lamaie
  • 1 lingurita zeama de lamaie
  • Optional pt decor: 1 napolitana cu vanilie Sly
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Dukan "Alba ca Zapada":

In primul rand pregatim crema:


Punem laptele pe foc mic, iar intr-un bol separat amestecam praful de budinca cu 3-4 linguri de indulcitor pudra si cateva linguri de lapte.


Turnam aceasta compozitie peste laptele fierbinte si amestecam cu un tel pana cand se ingroasa. Oprim focul si adaugam zeama de lamaie, coaja si esenta, amestecam si lasam la racit.


Blat:


Separam albusurile de galbenusuri, iar albusurile le batem spuma cu un praf de sare.


In alt bol adaugam galbenusurile si le mixam cu indulcitorul, iaurtul, budinca amestecata cu praful de copt si esenta de lamaie.


Incorporam spuma de albusuri si turnam in ploaie laptele praf amestecand cu o lingura pana la omogenizare.


Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 foi. Fiecare foaie o vom lasa maxim 10 minute sau chiar mai putin(depinde de cuptor) la foc mic.


Asamblare:


Punem prima foaie pe un platou, adaugam un strat de crema, continuam cu a2a foaie si inca un strat de crema si terminam cu ultima foaie si inca un strat de crema.


Decoram cu napolitana sfaramata.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Dukan "Alba ca Zapada"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

laura_n 1

30.03.2014, 16:21

ma innebunesti cu delicioseniile astea!
cine tine dieta asta?

anca_rm 1

31.03.2014, 15:47

deyutzky 1

31.03.2014, 17:07

Laurici le fac pentru o prietena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de mango si ciocolata alba