Tort de ciocolata si visine

de Lavinia in Torturi, 20 Ian 2013 | 3757 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 8 oua
  • 300 g zahar
  • 4 linguri ulei
  • 40 g cacao
  • 160 g faina
  • 1 lingurita praf de copt

Crema:

  • 200 g ciocolata alba(eu am folosit Milka)
  • 450 ml frisca lichida
  • 300 g visine fara samburi
  • 1 plic gelatina
  • 1 fiola esenta de vanilie

Sirop:

  • 250 ml compot de visine
  • 50 ml visinata

Glazura:

  • 300 g ciocolata
  • 150 ml frisca lichida
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata si visine:

Pentru blat mixam albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam treptat zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa si tare.Adaugam pe rand cate un galbenus,uleiul si faina amestecata cu praful de copt si cacaua cernute in prealabil.


Impartim compozitia in 3 parti egale si coacem 3 blaturi timp de 15 min fiecare(testul scobitorii)


Pentru crema topim ciocolata alba cu 150 ml frisca lichida si o lasam la racit.Hidratam gelatina in 100 ml apa rece iar apoi o topim pe baie de aburi /microunde (atentie sa nu fiarba)


Pasam visinele fin si adaugam peste ele gelatina .Separat mixam restul de frisca cu esenta de vanilie,adaugam ciocolata alba iar apoi adaugam visinele amestecand usor cu o spatula.



Insiropam fiecare blat cu compot amestecat cu visinata ,punem crema intre ele si dam la rece pana se intareste crema.Topim ciocolata cu frisca ,o lasam sa se racoreasca si imbracam tortul in ciocolata.


Decoram dupa plac si servim cu mare pofta !:)

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata si visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

diana_k 1

21.01.2013, 11:53

foarte bun tortul

Lavinia 1

21.01.2013, 12:36

multumesc

carmenana 1

28.09.2013, 11:03

ce bn arata! as vrea sa il incerc si eu... pt aprox 30 de invitati cam din cate oua sa fac blatul? multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort cu iaurt si jeleu de capsuni