Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele

de Rocsi in Torturi, 19 Mai 2017 | 639 vizualizari

 

Mi-a placut mult provocarea celor de la Nestle Dessert Romania si, cum am primit si ceva ciocolata de la ei, era musai sa pregatesc ceva bun. M-am oprit la o combinatie care este adorata de multi iubitori ai dulciurilor: blat pufos de cacao, crema spumoasa de ciocolata, bucati proaspete de capsuni si bezele. Eeeee, ce spuneti?

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri ulei
  • 2 linguri cacao
  • 3 lingrui faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 lingurite vanilie
  • un praf de sare

Pentru crema:

  • 350 gr ciocolata neagra Nestle
  • 400 ml frisca lichida
  • 3 linguri amaretto

Pentru insiropat:

  • 3 lingurite ness
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amaretto
  • apa fierbinte

Mai avem nevoie:

  • 200-250 gr capsuni proaspete
  • 15 bezele
  • 50 gr fistic
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele:

Incepem cu crema de ciocolata, pentru ca trebuie sa stea la rece.

Ciocolata o rupem bucatele si o punem intr-un bol de inox.

Turnam frisca lichida peste, transferam bolul pe baie de aburi.

Amestecam continuu, pana ciocolata este complet topita.

Cand ciocolata s-a topit de tot, luam bolul de pe foc, il lasam 5-10 minute la temperatura camerei, apoi dam crema la frigider peste noapte sau 4-5 ore.

Dupa acest timp, mixam crema la o viteza mare pana devine spumoasa.

Incorporam amaretto, amestecand totul cu o paleta de silicon.


Blatul:

Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana se albesc.

Adaugam uleiul, apoi faina, praful de copt si cacao.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare.

Le incorporam peste galbenusuri impreuna cu vanilia, cu ajutorul unei palete.


Impartim compozitia in 3 boluri in mod egal.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda, cu diametrul de 20 cm.

Punem prima parte de compozitie, o nivelam.

Bagam prima foaie de blat in cuptorul incins, pentru 10 minute la 180 de grade.

Cand este gata, o scoatem si le coacem pe urmatoarele.


Lasam cele 3 foi de blat sa se raceasca.

Siropul:

Intr-o cana punem ness-ul cu zaharul si cateva picaturi de apa fierbinte, frecam bine.

Adaugam circa 200 ml apa fierbinte, amestecam si il lasam sa se raceasca.

Peste ness-ul rece adaugam amaretto.

Spalam capsunile. Cateva le taiem bucati potrivite, restul le pastram pentru decor.

Crema o impartim in 3 parti egale.

Asezam prima foaie de blat pe un platou, montam un inel detasabil in jurul sau.

Il insiropam cu ness, punem prima parte de crema, o nivelam.

Asezam bucati de capsuni si rupem cate 4-5 bezele.


Venim iar cu blat, insiropam, crema, capsuni si bucati de bezele.

Punem si ultima foaie de blat, o insiropam si dam tortul la rece 4-5 ore.

Dupa acest timp, il scoatem de la rece si indepartam inelul detasabil.

Cu crema ramasa imbracam tortul.

Pe margine facem un model, cu ajutorul unei lingurite.

Decoram cu bezele si jumatati de capsuni.

Fisticul il taiem bucatele si il presaram pe mijlocul tortului.

Portionam si servim.

Sa aveti pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu crema de ciocolata, capsuni si bezele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Lau 1

21.05.2017, 16:39

superb si delicios

Rocsi 1

21.05.2017, 21:03

Va multumesc mult de tot!

Catalina L 1

24.05.2017, 09:47

f frumos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

12510 puncte

RODIMUR

7480 puncte

AlexTeacher

7000 puncte

Constelatialeu

6830 puncte

Oana

6230 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars