Tort cu capsuni si portocale

de simona72 in Torturi, 18 Feb 2016 | 1890 vizualizari

 

A fost cu dedicatie pentru mama. L-am facut cu mare mare drag pentru mama mea frumoasa. Toate mamele sunt frumoase, harnice si au inima daruita puiului ei. Dar fiecare mama este unica in felul ei. Asa este si mama mea. La multi ani mama, sa ne traiesti multi ani, sa ne incanti si dezmierzi, sa ne bucuri viata si inimile si sa ne porti mereu in sufletul tau…
Tortul a fost mega delicios, a incantat musafirii si pentru ca printre ei se aflau si persoane cu diferite afectiuni (diabet), am folosit Green Sugar, un dulce natural cu indice glicemic scazut. In acest fel toata lumea s-a putut bucura de degustarea tortului. 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 8 oua mari
  • 1 praf mic de sare
  • 4 linguri zahar brut
  • 4 linguri pliculete Green Sugar
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri cu varf cu cacao neagra
  • 1 lingura extract natural de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 800 gr smantana pentru frisca grasa(de la tarani)
  • 4 linguri zahar brut
  • 10 pliculete Green Sugar
  • 2 pliculete gelatina granule
  • 3 portocale
  • 1 fuct kaki
  • 1 lingura gem de portocale cu wkisky(de la Lidl)
  • 800 gr capsuni(congelate am folosit eu)
  • 200 ml apa plata
  • Pentru decor:
  • Capsuni
  • Bomboane de ciocolata
  • Tigarete din ciocolata
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu capsuni si portocale:

Pentru blat: pregatim un blat simplu, obisnuit. Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare pentru 2-3 minute. Adaugam zaharul si indulcitorul si mixam pana albusurile capata consistenta, devin o bezea. Adaugam treptat galbenusurile si mixam dupa fiecare galbenus adaugat. Faina o amestecam cu cacaoa, o adaugam la ingredientele umede si amestecam cu mixerul la viteza mica la inceput apoi la viteza mai mare, pana se incorporeaza ingredientele. Tapetam fundul unei forme de tort cu inel detasabil cu hartie de copt, iar marginile le stropim cu putin ulei. Punem aluatul in forma de tort, nivelam si dam tava la cuptorul incins la 160 grade pentru 30 minute. Am folosit o tava cu diametrul de 28 cm. Lasam blatul in cuptor cu usa intredeschisa inca 15-20 minute, apoi il lasam sa se raceasca de tot. Il scoatem din forma si-l punem pe un grilaj.


Pentru umplutura: frisca o mixam cu 2 linguri zahar brut si 6 pliculete indulcitor. Cand capata consistenta dorita oprim mixerul si dam frisca la frigider.


Capsunile le punem intr-o craticioara impreuna cu 100 ml apa plata. Adaugam 2 linguri zahar brut si 2 pliculete indulcitor. Lasam sa fiarba 10 minute, pana fructele sau inmuiat, dar nu sunt zdrobite. Intre timp punem la hidratat 1 pliculet de gelatina cu 60-70 ml apa rece. Dupa ce capsunile au fiert adaugam gelatina hidrata peste ele. Amestecam usor pana gelatina este dizolvata. De aici alegem aproximativ 150 ml din zeama lasata de fructe. Lasam atat fructelle cat si zeama lasata sa se raceasca. Dupa ce sau racit in jumatatea de frisca batuta adaugam zeama racita de la capsuni, care intre timp a devenit gelatinoasa…


Fructul kaki il curatam si taiem feliute. Portocalele le spalam cu apa calda si cu ajutorul unui cutit bine ascutit le curatam de coaja, alegem doar miezul, fara pielita alba. Punem feliutele de portocale si kaki intr-o craticioara. Adaugam 100 ml apa plata, 2 pliculete indulcitor si 1 lingura gem de portocale. Lasam pe foc mic, pana fructele sau inmuiat, iar gemul s-a incorporat in compozitie. 1 pliculet de gelatina il punem la hidratat in 60-70 ml apa rece. Dupa ce fructele au fiert suficient punem gelatina hidratata peste ele. Amestecam usor pana gelatina este dizolvata. Si din aceasta compozitie alegem aproximativ 150 ml din zeama lasata de fructe. Lasam sa se racesaca. Amestecam jumatatea ramasa de frisca cu zeama racita de la portocale.


Pentru asamblare: taiem blatul de tort in 3 felii. Punem pe un platou prima felie de blat. Peste primul blat punem capsunile, dar atentie, sa nu fie intarite de tot. Dam blatul pentru 15 minute la frigider. Peste capsuni punem frisca cu aroma de capsuni, din care mai oprim 3-4 linguri. Nivelam frisca si dam din nou la frigider pentru 15 minute. Punem al doilea blat de tort, peste blat punem portocalele, dar si aici atentie sa nu fie intarite de tot. Sa se poata distribuii usor, iar blatul sa se inmoaie de la fructe. Dam la frigider pentru alte 15 minute. Adaugam si frisca cu aroma de portocale din care oprim 3-4 linguri. Asezam ultimul blat peste frisca, apasam foarte usor sa faca „priza” cu frisca si dam la frigider pentru alte 15 minute. Scoatem pentru ultima oara si decoram tortul. Il imbracam in frisca oprita, pe suprafata tortului cu frisca roz de capsuni, iar pe laterale cu frisca galbuie de portocale. Il decoram cu bombonele si capsuni intrebi si-l dam la frigider pana in momentul servirii. Happy birthday!!!!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu capsuni si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (28)

Adele 1

19.02.2016, 11:55

Ce frumusete ..ador si admir cu mare drag fiecare reteta a ta

Catalina L 1

20.02.2016, 21:11

Rahela Velicu 1

23.02.2016, 10:45

Foarte bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Supa cu zdrente-"Provocarea GastroArt"

de abetina 3

ieri la 22:19

Spice de grau cu carnaciori si cascaval

de Ancutsa 5

ieri la 21:19

Tarte si rozete cu branza, ierburi si marar

de Ancutsa 5

ieri la 21:11

Aripioare lipicioase cu cartofi

ieri la 19:53

Chiftele de vara cu ierburi de gradina

de Ancutsa 5

ieri la 19:47

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mascarpone şi fructul pasiunii