Silvoiţă (Magiun)

de lili in Dulceata / Gem, 11 Sep 2010 | 4447 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Prune
  • scortisoara
  • vanilie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Silvoiţă (Magiun):

Reteta dupa care se face silvoita e cea mai simpla: Se spala bine prunele, se scot samburii (se dejdioaca- pentru ardeleni), se pune in caldarea de cupru curata si se fierbe; iar in timp ce fierbe se amesteca...... si se fierbe, se mai adauga prune si se tot fierbe.... la noi a durat de dimineata de la 9 pana seara la 10.


Secretul e sa nu se lege de fundul caldarii, deci nu trebuie sa te opresti din amestecat nici un minut, iar focul trebuie sa fie potrivit. Daca e prea aspru focul, incepe sa joace chisalita si te stropeste.Scortisoara si vanilia se adauga cand aproape e gata silvoita.Dupa ce lingura infipta in silvoi ramane verticala, poti sa fii sigura ca e numai buna.


Se depoziteaza in borcane, galeti, vase lut si se pastreaza o vesnicie.





 
Daca ti-a placut reteta noastra "Silvoiţă (Magiun)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Rocsi 1

12.09.2010, 12:27

ce imi place modul cum ai facut=o

lili 1

14.09.2010, 20:23

joligina nu am pus zahar deloc...doar vanilie si scortisoara.Miha, Nadina,Corina,Rocssi multumesc. Dupa ce am terminat de facut nu imi m-ai simteam mainile la cat am mestecat

elena1988 1

19.01.2011, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Magiun de prune cu nuca