Magiun de prune

de Bucataras in Dulceata / Gem, 18 Sep 2019 | 625 vizualizari

 


Magiunul de prune se obtine prin fierberea indelungata a prunelor, fara adaos de zahar, pana se evapora toata zeama din fructe si se transforma intr-o pasta groasa. Nu e dificil de preparat, singura treaba complicata e ca trebuie supravegheat, ca pe masura ce scade sa il amesteci cu lingura, sa nu cumva sa se prinda de fundul cratitei si sa se afume.

 

INGREDIENTE

  • 3,5 kg prune bistrite
  • 1 baton de scortisoara
  • miez de nuca
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:


Alege fructele cele mai coapte pentru magiunul de prune. Spala prunele, scoate samburii si pune cratita cu prune la foc moale.


Incet - incet, masa de fructe isi lasa zeama si incepe sa fiarba. Supravegheaza si amesteca mereu, cu lingura de lemn, sa nu se prinda de cratita si sa se afume, ca-i pacat de munca si de bunatate de prune.


Lasa la fiert pana scade cam la jumatate din cantitatea initiala, iar culoarea devine visiniu inchis. La final, magiunul arata ca o pasta groasa, vartoasa, care nu se prelinge din lingura.


Fata de reteta traditionala a bunicii de magiun de prune, mie imi place sa adaug la fiert un baton de scortisoara, iar cand magiunul e aproape gata, pun si o mana de miez de nuca.


Pune magiunul fierbinte in borcanele sterilizate, inchide-le bine cu capace si acopera-le cu un prosop gros sau o patura, sa se raceasca treptat, apoi depoziteaza borcanele in camara.


Magiunul il poti folosi apoi la gogosi, cornulete umplute, placinte sau tarte si clatite.


Desi la prima degustare imi ung repede o felie de paine proaspata cu unt si gem, de data asta am pregatit un desert care a mers de minune cu magiunul meu de prune: kaiserschmarrn cu magiun de prune.


Dumnezeiesc, atat mai spun! :)



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ksenya 1

20.09.2019, 09:30

oricand ,cu paine prajita si cu un pahar de lapte rece

Rocsi 1

22.09.2019, 20:31

Super, super fain fara zahar! As servi oricand asa bunatate!

Panacris 1

23.09.2019, 18:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

5552 puncte

RODIMUR

4690 puncte

lucy2002

3971 puncte

mihaelar63

3812 puncte

oanapl

3041 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta taraneasca cu gutui
  • 09

    MI

  • 10

    J

  • 11

    V

  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lamai confiate

ieri la 22:32

Mancarica de carne de vita cu morcovi si ciocolata /Estofado de carne

ieri la 22:19

Scoici Saint Jacques cu pasta de curry verde

ieri la 21:54

Pere la cuptor umplute cu branza Roquefort si nuci

ieri la 21:47

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de nuci verzi