Dulceata de merisoare

de anca_rm in Dulceata / Gem, 5 Oct 2016 | 4414 vizualizari

 

Azi va propun o dulceata aromata si foarte buna . Este acrisoara si usor amaruie dar pastreaza aroma fructelor . Acele fructe mici de un rosu frumos si intens pe care este imposibil sa le ignori, si sa le ignori calitatile . 

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg merisoare
  • 1 kg zahar
  • zeama de la jumate de lamiae , sau chiar o lamaie intreaga .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de merisoare:

Merisoarele le curatam de codite si frunzulite , daca este nevoie .

Le spalam intr-o strecuratoare cu apa rece si le asezam intr-un castron . Peste ele punem zaharul si stoarcem zeama de lamaie . Amestecam si le lasam sa stea asa cel putin 1 ora .

Ele prin fierbere se vor sparge si isi vor lasa sucul .

Le punem pe foc mic si amestecam din cand in cand daca aveti oala antiaderenta , daca este oala normal atunci trebuie sa amestecati mai des.

Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa suficient si arata ca si cum s-ar lega . Punem pe o lingura cateva picaturi si vedeti cum se comporta cand se raceste .

Eu am lasat-o la fiert cam 30 minute .

Calda o turnam in borcanele curate , punem capacul si le asezam cu capacul in jos .

Cand sunt reci le asezam frumos in camara si le lasam sa se odihneasca .

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Papanași cu smântână și dulceață de merișoare