Dulceata de merisoare

de anca_rm in Dulceata / Gem, 5 Oct 2016 | 489 vizualizari

 

Azi va propun o dulceata aromata si foarte buna . Este acrisoara si usor amaruie dar pastreaza aroma fructelor . Acele fructe mici de un rosu frumos si intens pe care este imposibil sa le ignori, si sa le ignori calitatile . 

 

INGREDIENTE

  • 2,5 kg merisoare
  • 1 kg zahar
  • zeama de la jumate de lamiae , sau chiar o lamaie intreaga .
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de merisoare:

Merisoarele le curatam de codite si frunzulite , daca este nevoie .


Le spalam intr-o strecuratoare cu apa rece si le asezam intr-un castron . Peste ele punem zaharul si stoarcem zeama de lamaie . Amestecam si le lasam sa stea asa cel putin 1 ora .


Ele prin fierbere se vor sparge si isi vor lasa sucul .


Le punem pe foc mic si amestecam din cand in cand daca aveti oala antiaderenta , daca este oala normal atunci trebuie sa amestecati mai des.


Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa suficient si arata ca si cum s-ar lega . Punem pe o lingura cateva picaturi si vedeti cum se comporta cand se raceste .


Eu am lasat-o la fiert cam 30 minute .


Calda o turnam in borcanele curate , punem capacul si le asezam cu capacul in jos .


Cand sunt reci le asezam frumos in camara si le lasam sa se odihneasca .




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Andra_Constantinescu 1

05.10.2016, 21:18

Trebuie să fie foarte bună!

Rocsi 1

06.10.2016, 11:59

noiinbucatarie 1

06.10.2016, 22:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Papanași cu smântână și dulceață de merișoare