Dulceata de cirese cu merlot de zmeura

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 264 vizualizari

 

Dulceaţa de cireşe este una dintre preferatele mele. Anul acesta am vrut ceva mai deosebit, așa că la una dintre seriile de dulceață, am adăugat și merlot de zmeură (un vin bulgăresc demidulce pe care l-am primit cadou și care mi-a plăcut foarte mult).

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg cireşe (cântărite fără sâmburi),
  • 550 g zahăr,
  • 410 ml apă,
  • 50 ml merlot de zmeură
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese cu merlot de zmeura:


Se spală fructele şi se scot sâmburii.


Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul.


Când siropul începe să se lege, se adaugă fructele și vinul. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe apoi, la foc mic, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă nu curge în fir lichid, ci face perluțe, este gata). Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.


După ce s-a răcit, formează o peliculă (semn că e bine legată). Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.


Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte. Însă nu este o problemă, pentru că se poate desface la loc, scufundând borcanul cu dulceață, fără capac, într-un ibric cu puțină apă fiartă și se lasă așa la răcit, până se desface.



Timp de pregătire: 15min


Timp de gătire: aprox 40 min


Se obţine: 1 borcan de 1 kg



Poftă Bună!


Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:


https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/dulceata-de-cirese-cu-merlot-de-zmeura.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu merlot de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

06.09.2019, 10:54

Va multumesc!

Rahela Velicu 1

09.09.2019, 23:22

Ancutsa 1

11.09.2019, 22:34

Rahela

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

5592 puncte

Lau

Lau 9

4159 puncte

Constelatialeu

3711 puncte

RODIMUR

2956 puncte

Rocsi

2904 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Rosii uscate, conservate in ulei
  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

  • 24

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu pere si ciocolata

de oanapl 6

ieri la 22:34

Ciorba radauteana

de oanapl 6

ieri la 22:12

Desert chec cu cacao si banane

pe 21.09 la 16:28

Piept de pui cu mustar si portocale, la punga

de RODIMUR 7

pe 21.09 la 12:01

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui