Dulceata de cirese cu merlot de zmeura

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 20 Aug 2019 | 671 vizualizari

 

Dulceaţa de cireşe este una dintre preferatele mele. Anul acesta am vrut ceva mai deosebit, așa că la una dintre seriile de dulceață, am adăugat și merlot de zmeură (un vin bulgăresc demidulce pe care l-am primit cadou și care mi-a plăcut foarte mult).

 

INGREDIENTE

  • 1,3 kg cireşe (cântărite fără sâmburi),
  • 550 g zahăr,
  • 410 ml apă,
  • 50 ml merlot de zmeură
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de cirese cu merlot de zmeura:

 

Se spală fructele şi se scot sâmburii.

Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul.

Când siropul începe să se lege, se adaugă fructele și vinul. Când se umflă, se face focul mic. Se îndepărtează spuma formată. Se fierbe apoi, la foc mic, până se leagă (pentru a testa, se ia cu lingura puţin sirop şi se scurge deasupra unei farfurii, dacă nu curge în fir lichid, ci face perluțe, este gata). Se stinge focul şi se lasă la răcit în cratiţă.

După ce s-a răcit, formează o peliculă (semn că e bine legată). Apoi se toarnă în borcane şi se etichetează.

 Notă! Dulceaţa se păstrează la temperatura camerei sau într-o cămară mai răcoroasă. De regulă, la frigider, se zahariseşte. Însă nu este o problemă, pentru că se poate desface la loc, scufundând borcanul cu dulceață, fără capac, într-un ibric cu puțină apă fiartă și se lasă așa la răcit, până se desface.

 

Timp de pregătire: 15min

Timp de gătire: aprox 40 min

Se obţine: 1 borcan de 1 kg

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/06/dulceata-de-cirese-cu-merlot-de-zmeura.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de cirese cu merlot de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

oanapl

2450 puncte

Rocsi

1693 puncte

 Merisor

1400 puncte

Catalina L

1292 puncte

Panacris

1007 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de coacaze rosii/negre