Dulceata din petale de bujori

de Panacris in Dulceata / Gem, 15 Mai 2018 | 1481 vizualizari

 

Pentru această rețetă m-am inspirat de la draga mea prietenă Adnia/Dia Daria, cu al său minunat blog https://www.retetelemeledragi.com/2015/05/dulceata-de-bujori.html/#comment-38646, e de doi ani în plan, dar doar acum, m-am încumetat.
Sincer am avut puțină reticență, dar acum abia aștept să “vânez”, bujori, că sunt cam scumpuți :D pentru o nouă rundă de dulceață.
Gata cu vorba și să trecem la treabă.

 

INGREDIENTE

  • Petale de bujori 100 g ( cca. 15 flori de bujor aromat!)
  • Zahăr tos 500 g
  • Apă 500 ml
  • Lămâie 1 bucată.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din petale de bujori:


Bujorii achiziționați din piață sau culeși din grădină, se spala sub un jet de apă rece, apoi se lasă la uscat în glastră.


Petalele se rup cu grijă sau se taie cu foarfeca, o să observați la un moment dat pe mâni sentimentul acela de dulce, lipicios, e un semn ca bujori sunt buni pentru dulceață.


Petalele se pun într-un bol, se presară 2 linguri de zahăr tos și zeama de lămâie, apoi se masează ușor petalele, atât cât să se înmoaie și să rămână culoarea rozalie (data viitoare voi proba cu bujorii roșii!).


Apoi se pun la rece, acoperiți cu folie, până se fierbe siropul de zahăr.


Zahărul și apa se pun la fiert la foc mare, cca. 60 minute, până ce se obține siropul de consistența dorită, cam jumătate din lichid inițial.


Apoi se adaugă petalele, se amestecă și se lasă la foc mic cca. 15 minute. Se oprește focul și se lasă la odihnă dulceața obținută cca. 15 minute.


Dulceața rezultată se pune în borcănele sterilizate, de preferință mai micuțe ;), ( pentru viitoarele cadouri personalizate!), se închid ermetic (recomand ștergerea capacelor pe interior cu un pansament steril înmuiat în alcool sanitar, sau palincă/vodkă dacă vă e la mai îndemână!). Borcănelele, se pun într-un vas căptușit cu cârpe de bucătărie, apoi se învelesc bine (asta înseamnă dunst cald, că m-au întrebat câteva începătoare în conservăreli :D!).


A doua zi se etichetează, se pozează :D și apoi se dăruiesc sau se pun la păstrare în cămară.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din petale de bujori" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

diaconta 1

16.05.2018, 10:47

Tot felul de delicatesuri pregatesti

dantes 1

16.05.2018, 13:47

Interesant!

xana 1

16.05.2018, 19:36

Interesant. Nu am mancat niciodada

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura