Dulceata de zmeura

de divainbucatarie in Dulceata / Gem, 12 Iul 2011 | 13623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg zmeura
  • 500 g zahar
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 250 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de zmeura:

Alegem zmeura una cate una si o spalam foarte usor. O lasam pe un prosop sa se usuce, apoi o punem intr-un vas. Presaram 100 g zahar peste ea.


Punem la fiert apa cu restul de zahar. Acestea vor fierbe pana siropul devine consistent. Adaugam zmeura si fierbem la foc mic 5 minute. Adaugam sucul de la o jumatate de lamaie.


Crestem intensitatea focului si fierbem pana se leaga dulceata, amestecand usor si des pentru a nu se lipi. Luam spuma de cate ori este necesar. Vom face proba cu o cateva picaturi de dulceata pe o farfurie. Nu ar trebui ca procesul de fierbere al zmeurei sa fie mai mare de 20 de minute, astfel incat sa ne ramana si bucati intregi. Cand este gata dulceata o punem in borcane, pe care le-am tinut caldute la 100°C in cuptor.


Gustoasa, aromata si delicioasa! Vreti sa incercati?

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

anomisana 1

12.08.2011, 13:57

Mamaaaa ce bunatate...vreau si eu. Daca mai gasesc zmeura, tot am liber urmatoarele 3 zile, ma apuc de umplut camara.

anomisana 1

13.07.2012, 17:27

Chiar esti o diva, Cristina. Am preparat si eu reteta, dar fiind prima data, nu stiu daca nu cumva am fiert-o prea mult. De aceea te rog sa-mi spui cate borcane ar trebui sa iasa dintr-un kg de zmeurici. Mie din 3 kg, mi-au iesit 9 borcane de 400 g.

diaconta 1

13.07.2012, 17:29

Ana,cred ca ti-a iesit destul de multa,acuma depinde si de consistenta pe care o vrea fiecare

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de zmeura