Gem de prune

de Bunica in Dulceata / Gem, 30 Sep 2009 | 7194 vizualizari

 

Este gemul cel mai des folosit la mine in casa.

 

INGREDIENTE

  • 3 kg. prune bine coapte
  • 1 kg. zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Se aleg prunele sa nu fie stricate , se spala si se rup in jumatate.


Se pun intr-o cratita de 6 l. astfel: un rand de prune unul de zahar si tot asa pana se termina prunele.


Cratita se baga in cuptorul aragazului la foc potrivit. Din cand in cand se mesteca in gem pentru a nu se lipi, cat si pentru a nu se arde prunele.Cand gemul are consistenta dorita ( eu il fierb pana scade aproape la jumatate) se opreste focul.


Gemul se pune fierbinte in borcane , se invelesc borcanele cu un pled pana se racesc.

 

TIPS-URI

1

Prunele pot fi trecute si prin masina de tocat , iar gemul iese ca o pasta .

2

Daca focul este prea iute poate da gemul in foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (1)

gaby_gabytza 1

13.09.2011, 12:54

o sa incerc si eu zilele astea sa vad dak imi iese

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

9360 puncte

Rocsi

8000 puncte

 merisor

6610 puncte

mirela0911

6250 puncte

Lau

Lau 9

5720 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Gem de prune cu nuca