Melcisori cu nuca

de lili in Prajituri, 17 Oct 2010 | 7514 vizualizari

 

INGREDIENTE

pt. aluat:

  • 500 gr faina
  • 100 g margarina,dar se poate pune ulei daca nu va place margarina
  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 1/2 pachet drojdie (cat o nuca)
  • 1 praf de sare
  • 4 lingurite zahar
  • 1/2 cana lapte caldut

pt. umplutura: 

  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar pudra
  • 200 gr nuca
  • 150 gr zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Se amesteca faina cu margarina sau uleiul , se adauga laptele cu drojdia si zaharul, apoi ouale si sarea. Se framanta si se lasa la dospit intr-un loc caldut.


Aluatul dupa ce a crescut se  imparte in 2 parti si se intinde in forma dreptunghiulara, se unge cu  cu compozitia de nuca, se ruleaza, se taie felii de 1 cm, se aplatizeaza putin si se pun la copt.
Pt. umplutura se poate folosi si mac sau doar compozitia de nuca fara ciocolata.


Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

3564 puncte

Constelatialeu

1651 puncte

dantes

1646 puncte

Bya Ralu

1303 puncte

mirela0911

1250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi Lica