Prajitura Lica

de iri_iri in Prajituri, 30 Ian 2017 | 1049 vizualizari

 

Prima dată încercată, dar și cu succes realizată. 

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • 4 foi de napolitane
  • 600 de biscuiți digestivi
  • 600 de zahar
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri de cacao
  • 250 unt sau margarină
  • esență de rom.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Lica:

Biscuiții se pun intr-o pungă și se sfărâmă cu sucitorul sau se dau prin mașina de tocat carne.


Separat, într-un vas, se pune laptele împreună cu zaharul și cacaua la fiert și se lasă pe foc, până ce amestecul are conținutul unui sirop.


Se da deoparte adaugandu-se biscuiții. Se amesteca până se încorporează toții biscuiții.


Apoi se mai pune la fiert pentru 1-2 minute, după care, se lasă la răcit (dar nu de tot), după care se adaugă untul sau margarina și esență.


Se ung foile de napolitana, cu aceasta cremă, după care se dă la rece până a doua zi, punând deasupra o greutate pentru a presa foile.

 

TIPS-URI

1

Opțional, se pot adăuga și stafide înmuiate în apă caldă sau nuci tăiate bucăți.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Lica" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Camelya 1

30.01.2017, 18:59

Delicioasa prajiturica!

Rocsi 1

30.01.2017, 20:15

Este o prajitura asa buna! Imi place!

noiinbucatarie 1

31.01.2017, 09:26

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Fely cu branza si bezea