Prajitura Sumegy

de gaby_duceag in Prajituri, 28 Dec 2011 | 24266 vizualizari

 

3 foi de bezea aromate cu nuca, crema de ciocolata si-un strat superior de nuca prajita - tocata, vor tempera pofta de dulce a oricarui gurmand.
E prima oara cand o fac dar cu siguranta nu va lipsi niciodata de acum de pe mesele de sarbatoare. Citind la Claudia reteta prajiturii Snickers imi dau seama ca-i cam aceeasi Marie :))))

 

INGREDIENTE

Pentru foi
  • 7 albusuri
  • 250 gr zahar
  • 400 gr nuca macinata
  • 2 linguri cacao neagra
  • 50 gr nuca prajita si tocata
Pentru crema
  • 200 gr zahar
  • 7 galbenusuri
  • 2 linguri cacao
  • 250 gr unt de buna calitate
  • o lingura ness
  • o sticluta esenta vanilie
  • un varf cutit sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Sumegy:

Foi.
Bateti albusurile spuma.
Adaugati treptat zaharul si mixati/bateti pana se dizolva complet.
Adaugati nuca macinata, cacaua si nuca tocata si incorporati usor, usor .
Tapetati o tava cu hartie pentru copt si luati cu lingura o treime din amestec si-ntindeti pe hartie o foaie de 20/25 cm.
Preincalziti cuptorul.
Setati temperatura la foc mic si coaceti foaia timp de 15-20 min.
Trebuie sa fie usor intarita la suprafata si sa observati marginile prinzand culoare.

Procedati la fel si cu celelalte foi.
Le desprindeti de pe hartie doar cand s-au racit, cu grija si nu le suprapuneti.

Crema.
Intr-un vas cu fund dublu (daca nu aveti puneti un bol pe baie de abur) ,amestecati galbenusurile cu zaharul, untul la temperatura camerei, cacaua, ness-ul si esenta.
Fierbeti la foc mic amestecand mereu , pana se ingroasa.
(pentru a profita de timp am preparat crema in timp ce se cocea ultima foaie).
Trebuie sa obtinem un amestec cu o consistenta asemanatoare budincii, care se desprinde de pe peretii vasului.
Lasam sa se racoreasca si, usor calduta, o repartizam in 3, pe fiecare foaie (inclusiv pe cea care va fi desupra).
Suprapunem foile si presaram desupra nuca prajita si tocata sau jumatati de nuca pe fiecare portie.
E un deliciu!
Multumesc Laura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Sumegy" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (52)

diaconta 1

30.12.2011, 21:11

Medi si mie mi-e rusine ma duc sa sterg like-ul pana nu vede nimeni

marcela1979 1

01.01.2012, 23:24

La multi ani

Lau 1

06.01.2012, 15:50

place

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6830 puncte

Rocsi

4730 puncte

mirela0911

4180 puncte

 Adi

3690 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Inimioare cu gem de caise