Musuroi de cartita

de Valclaudia in Prajituri, 3 Feb 2016 | 3841 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 3 linguri pudra de cacao
Umplutura:
  • 6-7 banane
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr. smantana pentru gatit
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar dupa preferinta (daca va place mai dulce)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.


Separam albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.


Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu pana la incorporare.


Peste acest amestec punem cate o lingura de faina proaspat cernuta si una de spuma de albusuri, amestecam usor cu o lingura din lemn, apoi repetam procedura pana la incorporarea completa a albusurilor batute si a fainii.


Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-35 minute pana trece testul cu scobitoarea.


Scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi scobim blatul, vezi foto.


Curatam bananele de coaja si le asezam in blat.


Pentru crema mixam ingredientele pana obtinem o crema ferma.


Peste banane punem crema, dam prajiturii forma de cupola, apoi presaram peste crema firimiturile obtinute prin scobirea blatului.


Apasam usor cu palmele sa se lipeasca de crema, dam la rece pana in momentul servirii.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

mirela0911 1

21.02.2016, 09:25

Ce bun e!

Bya Ralu 1

21.02.2016, 14:22

e_Delicios100 1

21.02.2016, 23:10

foarte buna reteta eu am facut cu citeva luni in urma

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reteta cu ciocolata