Musuroi de cartita

de Valclaudia in Prajituri, 3 Feb 2016 | 3107 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 6 oua mari de casa
  • 6 linguri faina alba
  • 6 linguri zahar tos
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5 linguri apa minerala
  • un praf de sare
  • 3 linguri pudra de cacao
Umplutura:
  • 6-7 banane
  • 500 ml frisca lichida indulcita
  • 200 gr. smantana pentru gatit
  • 1 plic intaritor pentru frisca
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • zahar dupa preferinta (daca va place mai dulce)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Preincalzim cuptorul la 180 grade.

Separam albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu praful de sare.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul pana isi dubleaza volumul.

Adaugam apoi pudra de cacao, apa minerala lingura cu lingura, mixand incontinuu pana la incorporare.

Peste acest amestec punem cate o lingura de faina proaspat cernuta si una de spuma de albusuri, amestecam usor cu o lingura din lemn, apoi repetam procedura pana la incorporarea completa a albusurilor batute si a fainii.

Tapetam tava rotunda cu hartie de copt, turnam compozitia in tava si dam la cuptor pentru 30-35 minute pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem din cuptor, lasam la racit, apoi scobim blatul, vezi foto.

Curatam bananele de coaja si le asezam in blat.

Pentru crema mixam ingredientele pana obtinem o crema ferma.

Peste banane punem crema, dam prajiturii forma de cupola, apoi presaram peste crema firimiturile obtinute prin scobirea blatului.

Apasam usor cu palmele sa se lipeasca de crema, dam la rece pana in momentul servirii.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Musuroi de cartita-0
Musuroi de cartita-1
Musuroi de cartita-2
Musuroi de cartita-3
Musuroi de cartita-4
Musuroi de cartita-5
Musuroi de cartita-6
Musuroi de cartita-7
Musuroi de cartita-8
Musuroi de cartita-9
Musuroi de cartita-10
Musuroi de cartita-11
Musuroi de cartita-12
Musuroi de cartita-13
Musuroi de cartita-14

COMENTARII (21)

mirela0911

mirela0911 1

21.02.2016, 09:25

Ce bun e!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.02.2016, 14:22

e_Delicios100

e_Delicios100 1

21.02.2016, 23:10

foarte buna reteta eu am facut cu citeva luni in urma

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!